Detalji ubistva u Gračanici: Pucao im u glavu nakon što su dobacivali njegovoj supruzi

Datum:

Dvostruko ubistvo koje se sinoć dogodilo u ugostiteljskom objektu u gračaničkom naselju Luke kada su ubijeni Samir Turkušić zvani Turpija i Zikrija Džinić zvani Zike, kako nezvanično saznajemo, zapravo je zločin iz strasti.

Prema našim izvorima koji su bliski ovoj policijskoj istrazi, motiv napada Muhameda Nurkića na dvojcu muškaraca zapravo je svađa i provokacije koje su ubijeni uputili Nurkiću ali i njegovoj supruzi. 

Neumjesni komentari bili su okidač za žestok sukob nakon kojeg je Nurkić otišao kući po pušku sa jasnom namjerom da ubije dvojac koji je itekako bio poznat po različitim krivičnim djelima. 

Kako su svjedoci cijelog događaja ispričali policiji, izrevoltirani Nurkić je po povratku u kafić sa puškom prišao dvojici muškaraca i pucao im direktno u glavu. Nakon toga predao se policiji. 

“Trenutno je u toku saslušanje osumnjičenog u policijskim prostorijama, koji bi u popodnevnim satima mogao biti predat u nadležnost Tužilaštva”, kazao je za Klix.ba Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona.


Izvor : klix.ba

Povezani postovi
Related

Šokantan slučaj: Supruga iz pakla godinama tukla muža, zatvarala ga i uzimala mu plaću

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu u četvrtak je ispitalo  hrvatsku državljanku...

Gračanica: Opljačkana ASA banka

Kako smo jutros saznali od službenika Policijske stanice Gračanica...

Pronađeno tijelo ženske osobe u bazenu RVI

Policijska uprava Ilidža jutros je u 8:15 sati primila dojavu...

Radnik preminuo na gradilištu, naložena obdukcija

Radnik G.Š. (59) iz Laktaša preminuo je jutros u...