Detalji ubistva u Gračanici: Pucao im u glavu nakon što su dobacivali njegovoj supruzi

Datum:

Dvostruko ubistvo koje se sinoć dogodilo u ugostiteljskom objektu u gračaničkom naselju Luke kada su ubijeni Samir Turkušić zvani Turpija i Zikrija Džinić zvani Zike, kako nezvanično saznajemo, zapravo je zločin iz strasti.

Prema našim izvorima koji su bliski ovoj policijskoj istrazi, motiv napada Muhameda Nurkića na dvojcu muškaraca zapravo je svađa i provokacije koje su ubijeni uputili Nurkiću ali i njegovoj supruzi. 

Neumjesni komentari bili su okidač za žestok sukob nakon kojeg je Nurkić otišao kući po pušku sa jasnom namjerom da ubije dvojac koji je itekako bio poznat po različitim krivičnim djelima. 

Kako su svjedoci cijelog događaja ispričali policiji, izrevoltirani Nurkić je po povratku u kafić sa puškom prišao dvojici muškaraca i pucao im direktno u glavu. Nakon toga predao se policiji. 

“Trenutno je u toku saslušanje osumnjičenog u policijskim prostorijama, koji bi u popodnevnim satima mogao biti predat u nadležnost Tužilaštva”, kazao je za Klix.ba Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona.


Izvor : klix.ba

Povezani postovi
Related

Sve prijavljeno policiji: Užasan slučaj u Gračanici, dječaci silovali vršnjaka?

U jednom privatnom objektu u Gračanici, na području Tuzlanskog...

Tešanj: U Dobropolju izvršena teška krađa

Prema informacijama koje je objavilo Ministarstvo unutrašnjih poslova ZDK,...

Tešanj U Kraševu ukradeno gorivo iz automobila

Kako je saopćeno iz MUP-a ZDK u toku noći...

Učenice na putu do škole napadnute nožem: Napadač se krio u zgradi

Na teritoriji pokrajine Baden-Virtenberg, u mjestu Ilerkirhberg jutros je jedan muškarac...