Pojedina mjesta u Krajini zbog snijega još uvijek bez struje, saobraćaj otežan u cijeloj BiH

Datum:

Snježne padavine nisu uzrokovale veće probleme na području Federacije BiH. Situacija u Unsko-sanskom kantonu bolja je nego prethodnih dana, mada ima još električnih stubova koji su van funkcije.

Kako nam je rečeno u Federalnoj upravi Civilne zaštite, obilni snijeg u Krajini prestao je padati sinoć, no jutros je ponovo počeo padati, ali u manjim količinama.

“Slabo se čisti i ima utabanog snijega. Za razliku od prethodnih dana, jutros je bilo 52 centimetra snijega. Na pojedinim mjestima još nisu popravljeni električni stubovi i to će biti učinjeno tokom dana te će snabdijevanje električnom energijom biti uredno. Snijeg pada i u Tuzli, Travniku, Sarajevu, no nigdje nisu prijavljeni problemi”, rekao je dežurni operativni FUCZ.

Prema podacima Republičkog zavoda Civilne zaštite Republike Srpske, u Krupi na Uni i dalje je u prekidu snabdijevanje električnom energijom i vodom. Putni pravci iz Novog Grada prema opštini Krupa na Uni su prohodni, ali seoski putevi su neprohodni. Snježni pokrivač na pojedinim mjestima je viši od 100 cm. U opštini Novi Grad šest seoskih područja Podgrmeča je bez napajanja električnom energijom. Otežano je čišćenje putnih komunikacija, saopćeno je iz Republičke uprave Civilne zaštite RS.

Snijeg je otežao odvijanje saobraćaja u svim dijelovima BiH, no do sada nije bilo nikakvih zastoja na magistralnim ili regionalnim putevima.

Prema najavama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, snijeg će nastaviti padati do srijede. Sutra se očekuje od pet do 20 centimetara novog sniježnog pokrivača. Najniža jutarnja temperatura zraka će većinom biti između minus 6 i minus 1 °C, na jugu Hercegovine od minus 3 do 2 °C, a najviša dnevna će biti između minus 3 i 2 °C, na jugu od 6 do 10 °C. Toplije za jedan stepen bit će u srijedu, kada se očekuje slabljenje intenziteta snježnih padavina.

Povezani postovi
Related

Za predsjedavajućeg Predstavničkog doma BiH izabran Zvizdić, zamjenici Čavara i Radmanović

Na današnjoj konstituirajućoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne...

Horor u Banjoj Luci: Pretučen učenik 9. razreda, u besvjesnom stanju prevezen u UKC RS

Učenik devetog razreda Osnovne škole "Sveti Sava" u banjalučkom naselju...

U RS poskupljuje struja: Veći računi za one koji troše više od početka sljedeće godine

Regulatorna komisija za energetiku RS dala je zeleno svjetlo...

Nakon što je Novaliću istekao rok: Penzioneri iz Federacije BiH dolaze na mirne proteste u Sarajevo

Da će penzioneri iz Federacije BiH biti prisiljeni na...