Papa Franjo pozvao kriminalce da se pokaju

/

Poglavar rimokatoličke crkve papa Franjo pozvao je danas pripadnike organizovanih kriminalnih grupa da se pokaju i obećao im da će ih Katolička crkva prihvatiti ukoliko obećaju da će “prestati da služe zlu”.

“Otvorite svoja srca Gospodu. Gospod čeka na vas, a Crkva će vam poželjeti dobrodošlicu ukoliko vaša spremnost da služite dobru bude tako jasna kao što je bio vaš izbor da služite zlu”, rekao je papa Franjo tokom audijencije za hodočasnike i borce protiv kriminala iz regiona Calabria, na jugu Italije, iz koje potiče grupa “N'draghenta”, ekvivalent sicilijanske mafije.

Tokom posjete Calabriji prošlog juna papa je optužio organizovane kriminalne grupe za praktikovanje “obožavanja zla”, ističući da su njihovi članovi svojim djelima sami sebe ekskomunicirali iz Crkve.

“N'draghenta”, koja uglavnom zarađuje na krijumčarenju droge, iz Calabrije se proširila na Sjevernu Evropu i SAD.

U jednoj studiji iz 2013. godine godišnji promet “N'draghente” u 30 zemalja procijenjen je na 53 milijarde eura, što odgovara oko 3,5 posto ukupne italijanske privredne proizvodnje.
(SRNA)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Užas u Hrvatskoj: Petero ljudi ubijeno, pomahnitali muškarac je uhapšen

Kako javljaju hrvatski mediji, u Daruvaru je jutros pomahnitali...

Tokom jučerašnjeg globalnog pada IT sistema online pušten veliki broj zlonamjernih web stranica

Agencija za cyber obavještavanje Australije objavila je u subotu...

Pokušan atentat na Donalda Trumpa, agenti ga krvavog odveli s pozornice

Bivši američki predsjednik Donald Trump lakše je ranjen u...

Plate u regiji: S. Makedonija predvodila rast, BiH na četvrtom mjestu

Plate u regionu u prva tri mjeseca ove godine...