DOBOJ: Tužilaštvo traži produženje pritvora Bjeloševiću

/

Tužilaštvo BiH zatražilo je dodatnih 30 dana pritvora za Andriju Bjeloševića, osumnjičenog za zločin na području Teslića i Doboja.

Kao razlog za produženje pritvora, tužilac Džermin Pašić naveo je da istraga još nije okončana, te da mora nastaviti saslušanje svjedoka i prikupljanje dokumenata. Kako bi istragu završio “bez prepreka”, potrebno je, kako je rekao tužilac, da Bjelošević ostane u pritvoru.

Odbrana se usprotivila prijedlogu Tužilaštva BiH, tražeći od Sudskog vijeća puštanje Bjeloševića iz pritvora, javio je Birn.

– Odbrana tvrdi da ne postoji nikakav osnov za produženje pritvora – rekla je Tatjana Savić, koja brani osumnjičenog.

Bjelošević je rekao da Tužilaštvo BiH uporno tvrdi da je planirao uništiti ili sakriti dokumentaciju koju je prikupljao. On je pojasnio da je dokumentaciju prikupljao u cilju utvrđivanja istine.

Osumnjičeni je rekao da je nastojanje Tužilaštva BiH da što duže ostane u pritvoru, dovelo u pitanje njegovo zdravlje.

Bjelošević, koji je uhapšen prije šest mjeseci, nalazi se u privoru zbog odluke Suda BiH da bi mogao uticati na svjedoke i saučesnike, te uništiti i sakriti dokaze ako bi se našao na slobodi.

Tužilaštvo BiH za zločine počinjene na području Teslića i Doboja, osim Bjeloševića sumnjiči i Milana Savića, Dušana Kuzmanovića, Predraga Markočevića, Marinka Đukića, Miroslava Pijunovića i Dobrivoja Ćulibrka, koji se nalaze na slobodi.

Odluku o pritvoru Sudsko vijeće će donijeti naknadno.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

SUĐENJE OBRENU PETROVIĆU: Krivična prijava zbog davanja lažnih iskaza

Centar za humanu politiku podnio je krivičnu prijavu protiv...

Budući doktor i sadašnji lider: Upoznajte Safeta Hopića

Rođen 1995. godine u Tešnju, Safet Hopić je pravi...

Okupljanje udruženja ABNOR-a : Ministar Sirovica dodijelio priznanje najstarijem borcu

Danas je u Tešnju održano okupljanje članova udruženja antifašističkih...

Promjene na čelu stranka: Edin Mahmutović umjesto Fahira Sole predsjednik OO NES (ASDA) TEŠANJ

Dosadašnji dugogodišnji predsjednik OO NES (ASDA) Tešanj Fahir Solo...