SAOPĆENJE ZA JAVNOST MUP-a ZDK – Fizički napad na premijera ZDK

/

Dana 23.02.2015. godine, oko 19,30 sati, u ulici Sarajevska broj 41, Grad Zenica, u ugostiteljskom objektu „Belami“, od strane lica B.D. iz Zenice, izvršen je fizički napad na premijera Zeničko-dobojskog kantona Husejnagić Muniba iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio lake tjelesne povrede.

Odmah nakon prijave o navedenom događaju, na lice mjesta su izašli policijski službenici Policijske stanice Centar koji su napadača lišili slobode, te istog priveli u službene prostorije radi kriminalističke obrade i dokumentovanja navedenog krivičnog djela. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona koji je prenio ovlasti za vršenje uviđajnih radnji na policijske službenike Policijske uprave I, te je naložio i druge mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti navedenog događaja.

 

Nakon prikupljanja svih potrebnih dokaza i dokumetovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu ZDK će biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica B.D., rođenog 1959. godine, iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

 URED POLICIJSKOG KOMESARA

Povezani postovi

Maglaj: Svađa kulminirala fizičkim napadom

Kako je saopćeno iz MUP ZDK jučer u mjestu...

Muškarca ubilo drvo, sin prijavio tragediju

Muškarac iz Mrđelića u FBiH kod Foče nastradao je...

Nova prijava krađe novca putem bankomata u Policijskoj stanici Tešanj

Dana 26.03.2024. godine, u 14:30 sati, B.A., rođena 1983....

Tešanj: Krađa novca sa bankovnog računa

Policijskoj stanici Tešanj javio se B.T., rođen 1982. godine...