1.mart obilježen i u Općini Doboj Jug

/

Danas je svečanim programom obilježen 1.mart – Dan nezavisnosti BiH na području općine Doboj Jug.

U izapodnevnim satima je upriličena svečana primopredaja donacije Fondacije za osnaživanje žena Sarajevo za Udruženje žena “21.vijek” iz općine Doboj Jug. Donaciju je sačinjavalo 12 freza i 12 motika a koje su prema riječima predsjednice Udruženja “21.vijek”  Emire Arnaut namijenjena poljoprivrednicama sa područja općine Doboj Jug, koje se inače bave plasteničkom proizvodnjom.

Dobitnice ove donacije su bile jednoglasne kako je ovo mali korak u oporavku nakon prošlogodišnjih poplava kada je većina izgubila i usjeve, a voda uništila plastenike.

Svoje zadovoljstvo ovakvim načinom osnaživanja žena ovog područja nije krila ni Općinska načelnica Jasminka Begić, koja nam je ovom prilikom rekla kako će na ovaj način žene biti u boljoj poziciji za popravljanje svoje ekonomske situacije. Ovo je ujedno bila prilika da gospođa Begić uputi čestitku svim građanima BiH u zemlji i inozemstvu u povodu 1. Marta
te da čestita 10. Godišnjicu rada KUD “Đerdan” iz Doboj Jug-a.

Nešto malo prije 18 sati načelnica je u pratnji drugih građana odala počast svim žrtvama rata koji su položili svoj život za odbranu naše domovine. Nakon polaganja cvijeća na spomen obilježje u neposrednoj blizini Općine, program se nastavio sa nastupom KUD ”Đerdan” kao i njihovih prijatelja iz Hrvatske. Prema riječima predsjednika  KUD “Đerdan”, najveći problem i dalje u radu ovog društva predstavlja problem finansiranja.

Inače današnjim programom su započete “Martovske svečanosti” a u povodu obilježavanja Dana općine Doboj Jug, koja je formirana 1998.godine.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Okupljanje udruženja ABNOR-a : Ministar Sirovica dodijelio priznanje najstarijem borcu

Danas je u Tešnju održano okupljanje članova udruženja antifašističkih...

Promjene na čelu stranka: Edin Mahmutović umjesto Fahira Sole predsjednik OO NES (ASDA) TEŠANJ

Dosadašnji dugogodišnji predsjednik OO NES (ASDA) Tešanj Fahir Solo...

Poznati nosioci lista političkih stranaka za lokalne izbore u Tešnju

Kako se približavaju rokovi za predaju lista tako i...

Tešanj: U Aleji pisaca u Bobarama održan 3. Međunarodni pjesnički maraton

Plaketu Zlatni stih dobila je književnica Emina Selimović, Srebreni...