1.mart obilježen i u Općini Doboj Jug

/

Danas je svečanim programom obilježen 1.mart – Dan nezavisnosti BiH na području općine Doboj Jug.

U izapodnevnim satima je upriličena svečana primopredaja donacije Fondacije za osnaživanje žena Sarajevo za Udruženje žena “21.vijek” iz općine Doboj Jug. Donaciju je sačinjavalo 12 freza i 12 motika a koje su prema riječima predsjednice Udruženja “21.vijek”  Emire Arnaut namijenjena poljoprivrednicama sa područja općine Doboj Jug, koje se inače bave plasteničkom proizvodnjom.

Dobitnice ove donacije su bile jednoglasne kako je ovo mali korak u oporavku nakon prošlogodišnjih poplava kada je većina izgubila i usjeve, a voda uništila plastenike.

Svoje zadovoljstvo ovakvim načinom osnaživanja žena ovog područja nije krila ni Općinska načelnica Jasminka Begić, koja nam je ovom prilikom rekla kako će na ovaj način žene biti u boljoj poziciji za popravljanje svoje ekonomske situacije. Ovo je ujedno bila prilika da gospođa Begić uputi čestitku svim građanima BiH u zemlji i inozemstvu u povodu 1. Marta
te da čestita 10. Godišnjicu rada KUD “Đerdan” iz Doboj Jug-a.

Nešto malo prije 18 sati načelnica je u pratnji drugih građana odala počast svim žrtvama rata koji su položili svoj život za odbranu naše domovine. Nakon polaganja cvijeća na spomen obilježje u neposrednoj blizini Općine, program se nastavio sa nastupom KUD ”Đerdan” kao i njihovih prijatelja iz Hrvatske. Prema riječima predsjednika  KUD “Đerdan”, najveći problem i dalje u radu ovog društva predstavlja problem finansiranja.

Inače današnjim programom su započete “Martovske svečanosti” a u povodu obilježavanja Dana općine Doboj Jug, koja je formirana 1998.godine.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Firma H&HMT Tešanj prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji projekta Mješovite srednje škole Tešanj " Jedan...

Historijski uspjeh dječaka iz NK TOŠK-a na Međunarodnom turniru Čin Čin

Protekla tri dana selekcija 2016, Omladinskog pogona NK TOŠK...

Firma Salkić Tešanj prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji projekta Mješovite srednje škole Tešanj "Jedan privrednik,...

JP RAD Tešanj primjer dobre prakse: Učešće u MEG projektu

Komunalno preduzeće već nekoliko godina zajedno sa Općinom Tešanj,...