1.mart obilježen i u Općini Doboj Jug

Datum:

Danas je svečanim programom obilježen 1.mart – Dan nezavisnosti BiH na području općine Doboj Jug.

U izapodnevnim satima je upriličena svečana primopredaja donacije Fondacije za osnaživanje žena Sarajevo za Udruženje žena “21.vijek” iz općine Doboj Jug. Donaciju je sačinjavalo 12 freza i 12 motika a koje su prema riječima predsjednice Udruženja “21.vijek”  Emire Arnaut namijenjena poljoprivrednicama sa područja općine Doboj Jug, koje se inače bave plasteničkom proizvodnjom.

Dobitnice ove donacije su bile jednoglasne kako je ovo mali korak u oporavku nakon prošlogodišnjih poplava kada je većina izgubila i usjeve, a voda uništila plastenike.

Svoje zadovoljstvo ovakvim načinom osnaživanja žena ovog područja nije krila ni Općinska načelnica Jasminka Begić, koja nam je ovom prilikom rekla kako će na ovaj način žene biti u boljoj poziciji za popravljanje svoje ekonomske situacije. Ovo je ujedno bila prilika da gospođa Begić uputi čestitku svim građanima BiH u zemlji i inozemstvu u povodu 1. Marta
te da čestita 10. Godišnjicu rada KUD “Đerdan” iz Doboj Jug-a.

Nešto malo prije 18 sati načelnica je u pratnji drugih građana odala počast svim žrtvama rata koji su položili svoj život za odbranu naše domovine. Nakon polaganja cvijeća na spomen obilježje u neposrednoj blizini Općine, program se nastavio sa nastupom KUD ”Đerdan” kao i njihovih prijatelja iz Hrvatske. Prema riječima predsjednika  KUD “Đerdan”, najveći problem i dalje u radu ovog društva predstavlja problem finansiranja.

Inače današnjim programom su započete “Martovske svečanosti” a u povodu obilježavanja Dana općine Doboj Jug, koja je formirana 1998.godine.

Povezani postovi
Related

Izvršena transakcija za korisnike JU Centra za socijalni rad Tešanj

Kako su to objavili na svojoj Facebook stranici iz...

Tešanj: Uhapšena osoba P.S. u čijem je stanu pronađena opojna droga

Dana 07.12.2022.godine, u vremenu od 17,45 do 20,05 sati,...

Privremena obustava saobraćaja u Tešnju

Općina Tešanj obavještava sve građane sa područja općine Tešanj...

U Šijama iz kuće otuđen frižider i određena količina elektro mašina i alata

Kako je objavljeno na stranici MUP-a ZDK dana 06.12.2022...