DOBOJ JUG: ŽELJELA SAM DA IM PRVI DAN U ŠKOLI BUDE POSEBAN I OSTANE U LIJEPOM SJEĆANJU

/

Lijepog, sunčanog septembarskog dana, a prvog dana školske 2014./2015. godine u školske klupe sa radošću sjelo je 49 prvačića, 40 prvačića u centralnoj školi i 9 prvačića u područnoj školi, a koji su pred školu stigli u pratnji svojih roditelja. Oni će se prvog dana škole susresti sa svojom prvom knjigom, učit će slova, crtanje, bojenje, razne pjesmice, upoznat će mnogo drugara i sticati još mnogo novih znanja, a za to će se potruditi njihovi učitelji koji će im pomoći da se najbolje pripreme za nove obaveze koje škola donosi.
Povodom početka nove školske godine, VELIKOG DANA za djecu i njihove roditelje, danas je u Osnovnoj školi „21.Mart“, načelnica općine Jasminka Begić uručila simbolične paketiće prvačićima kako bi im ukazala pažnju i učinila da im prvi dan u školi bude poseban i nezaboravan, a zajedno sa direktorom škole Amirom Bečić poželjela je dobrodošlicu svima i čestitala im prve školske dane, a oni su bez ustručavanja podjelili sa njom svoje prve osjećaje, kako se nisu naspavali, kako su jedva čekali da krenu danas u školu, kako su jako srećni ne skrivajući svoju susretljivost i ljubaznost.

Načelnica općine JASMINKA BEGIĆ: „ Polazak u školu je pravo veselje i uzbuđenje i za djecu i za roditelje stoga, ovom prilikom đacima prvacima želim čestitati početak novog razdoblja u njihovom životu i želim im mnogo uspjeha, radosti, znanja i petica, a roditeljima želim kao i do sada pružiti podršku tokom školovanja njihove djece. Uručivanje simboličnih paketića imao je za cilj da prvi dan u školskim klupama ostane duboko urezan u njihova sjećanja i da se svi osjećaju jednakim i posebnim jer od njih očekujem da budu uzorni građani našeg društva kao i generacije prije njih. Ovom prilikom pokušavam pokazati da i najmlađi imaju punu moju podršku i podršku cijele lokalne zajednice tokom svog školovanja. Danas sam se baš lijepo osjećala u učionici jer djeca nisu mogla sakriti radost i uzbuđenost, ali sam takođe primjetila i određene doze ozbiljnosti kojim su htjeli pokazati spremnost da prihvate školske obaveze. Često naglašavam da je obrazovanje veoma bitan faktor u životu, naša realnost, a znanje vrlo važan resurs koji je vrijedan svakog poštovanja i želim da uvijek nastojite biti dobri učenici, studenti, radnici, sportiste, prijatelji, a to je jedino moguće i najlakše za postići ukoliko budete ljudi od znanja. Ja sam takođe roditelj, majka dvoje prekrasne djece, sada su već odrasli ljudi, ali uvijek ću se rado sjećati prvih dana škole i polazaka u školu kojih se često i prisjetimo, ali i kao prosvjetna radnica mogu slobodno reci da je to jedan od najemotivnijih i najljepših trenutaka u odrastanju djece jer to donosi velike promjene u životu djece i cijele porodice i veoma je važno da su roditelji uvijek nasmijani kako bi i djeci bilo lakše i kako bi lijepu sliku nosili sa sobom u školu i školske obaveze izvršavali sa veseljem bez pritiska i opterećenja.“.

Našim prvačićima želimo, da im prvi dan škole bude srećan dan kao i svaki naredni u životu, ispunjen veseljem i lijepim trenutcima.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Historijski uspjeh dječaka iz NK TOŠK-a na Međunarodnom turniru Čin Čin

Protekla tri dana selekcija 2016, Omladinskog pogona NK TOŠK...

Firma Salkić Tešanj prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji projekta Mješovite srednje škole Tešanj "Jedan privrednik,...

JP RAD Tešanj primjer dobre prakse: Učešće u MEG projektu

Komunalno preduzeće već nekoliko godina zajedno sa Općinom Tešanj,...

Sutra sjednica osnivačkog odbora Snage naroda Tešanj

Kako nezvanično saznaje naš portal za sutra je zakazana...