Oslobođena optužbi nakon 30 godina zatvora

/

Tužioci u Nevadi odbacili su optužbe protiv žene koja je trideset godina života provela u zatvoru za ubistvo koje nije počinila. Cathy Woods (64) osuđena je za ubistvo devetnaestogodišnje studentice Michelle Mitchell.

“Iz krivične perspektive Woods više nije osumnjičena. Ona više ne mora brinuti o suđenju za ovo ubistvo. Mi povlačimo optužnicu i vjerujemo da je time pravda zadovoljena”, rekao je okružni tužilac Chris Hicks na konferenciji za novinare.

U septembru je Woods puštena iz zatvora jer su vlasti deset godina nakon ubistva pronašle nove DNK dokaze na Marllboro cigaretama sa mjesta zločina. Vlasti su saopćile da se na cigaratama nalazi DNK Rodneya L. Halbowera (66).

“Rodney Halbower je osumnjičen u ovoj istrazi”, rekao je Hicks.

Michell Mitchell je nestala 24. februara 1976. godine nakon što joj se pokvario automobil u blizini kampusa UNR. Njeno tijelo pronađeno je sat kasnije u obližnjoj garaži sa rukama vezanim na leđima i prerezanim vratom.

Tri godine kasnije, Cathy Woods koja se liječila u psihijatrijskoj bolnici Louisiana priznala je ubistvo.

U septembru prošle godine, Maizie Pusich, advokat Cathy Woods, rekao je da je njegova klijentica priznala ubistvo kako bi dobila bolju sobu u psihijatrijskoj bolnici.

“Ja ne krivim vlasti uključene u istragu za provedbu zakona ili dvije porote koje su proglasile Cathy Woods krivom”, izjavio je u petak Hicks.

“Svi su bili suočeni sa tragičnim ubistvom u kojem su im predstavljeni detalji namjernog priznanja osobe koja je boravila u tom području za vrijeme ubistva”, rekao je on, te dodao kako vlasti u tom periodu nisu posjedovale savremene alate za vršenje DNK analize.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Iran je u subotu napao Izrael s više od 300 dronova i projektila: 99 posto presretnuto, čeka se odgovor

Drugi dan sukoba Izraela i Irana sigurnosne službe iz...

Evo liste: Koje zemlje su najbogatije u Evropi

Objavljeni su podaci o bogatstvu stanovnika država Evropske unije Luksemburg...

Tijelo Danke Ilić još nije pronađeno, osumnjičeni skrivanjem onemogućavaju dugu zatvorsku kaznu?

Osumnjičeni je priznao da je navodno autom udario Danku,...

UN: Domaćinstva u svijetu dnevno bace milijardu obroka

Domaćinstva u svijetu su tokom 2022. godine bespotrebno dnevno...