HISTORIJA BOSNE I HERCEGOVINE 1788-1878 U DVANAEST KNJIGA

Datum:

U izdanju Knjižarske kuće PLANJAX KOMERC iz Tešnja koja je prošle godine pobrala sve pohvale za izdanje Biografskog leksikona KO JE KO U BOSNI I HERCEGOVINI 2014-2018, priprema se novo kapitalno izdanje. Riječ je o Historiji Bosne i Hercegovine 1788-1878 u dvanaest knjiga čiji je autor istaknuti bh historičara prof.dr. Galib Šljivo. Riječ je o kompletu od osam hiljada stranica u formatu A5 u tvrdom uvezu koji obuhvata zadnjih stotinu godina osmanske vlasti u BiH iz dana u dan. Čiji su recenzenti prof. dr. Enes Pelidija i prof. dr. Azem Kožar.Glavni urednik ovog izdanja je prof. dr. Enes Kujundžić, odgovorni mr. Bajruzin Hajro Planjac i izvršni Ramiz Brkić.

U Izdavačkom savjetu je deset najistaknutijih ljudi u BiH i okruženju: akademik Radovan Samaržić, prof. dr. Senaid Hadžić, prof. dr. Alaudin Husić, prof. dr. Husnija Kamberović, prof. dr. Adnan Velagić, prof. dr. Izet Šabotić, prof. dr. Božena Šoljan i prof. dr. Behija Zlatar.

  • Istina je da su vremena teška, da nisu za knjigu, pogotovo za ovako kapitalna i skupa izdanja ali postoji veliki interes kod čitalačke publike za ovim djelom, kako pojedinaca tako i kod institucija. Inače, sve pretplatnike za ovu ediciju koja će se pojaviti iz štamparije PLANJAX PRINT, a koja košta 350 KM uštampavat ćemo u kompletnom izdanju – u svih dvanaest knjiga, rekla nam je na kraju Muamera Planjac, menadžerica projekta ovog zanimljivog izdanja.

Povezani postovi
Related

Šest dana uoči izbora počinje isplata još jedne pomoći, ova je 1.000 KM

Šest dana uoči Općih izbora član Predsjedništva Bosne i...

UIO BiH: Oduzet duhan u vrijednosti 65.100 KM, pronađeno i oružje

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u operativnoj akciji...

Dodik: Za 30 godina vidim RS kao nezavisnu državu, ponosan sam na saradnju sa Putinom

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da...

Podaci UIOBiH za ovu godinu: Uvezli smo čak 52,3 miliona kilograma mesa

Domaći farmeri već dugo upozoravaju da im je od...