HISTORIJA BOSNE I HERCEGOVINE 1788-1878 U DVANAEST KNJIGA

/

U izdanju Knjižarske kuće PLANJAX KOMERC iz Tešnja koja je prošle godine pobrala sve pohvale za izdanje Biografskog leksikona KO JE KO U BOSNI I HERCEGOVINI 2014-2018, priprema se novo kapitalno izdanje. Riječ je o Historiji Bosne i Hercegovine 1788-1878 u dvanaest knjiga čiji je autor istaknuti bh historičara prof.dr. Galib Šljivo. Riječ je o kompletu od osam hiljada stranica u formatu A5 u tvrdom uvezu koji obuhvata zadnjih stotinu godina osmanske vlasti u BiH iz dana u dan. Čiji su recenzenti prof. dr. Enes Pelidija i prof. dr. Azem Kožar.Glavni urednik ovog izdanja je prof. dr. Enes Kujundžić, odgovorni mr. Bajruzin Hajro Planjac i izvršni Ramiz Brkić.

U Izdavačkom savjetu je deset najistaknutijih ljudi u BiH i okruženju: akademik Radovan Samaržić, prof. dr. Senaid Hadžić, prof. dr. Alaudin Husić, prof. dr. Husnija Kamberović, prof. dr. Adnan Velagić, prof. dr. Izet Šabotić, prof. dr. Božena Šoljan i prof. dr. Behija Zlatar.

  • Istina je da su vremena teška, da nisu za knjigu, pogotovo za ovako kapitalna i skupa izdanja ali postoji veliki interes kod čitalačke publike za ovim djelom, kako pojedinaca tako i kod institucija. Inače, sve pretplatnike za ovu ediciju koja će se pojaviti iz štamparije PLANJAX PRINT, a koja košta 350 KM uštampavat ćemo u kompletnom izdanju – u svih dvanaest knjiga, rekla nam je na kraju Muamera Planjac, menadžerica projekta ovog zanimljivog izdanja.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Danas žrijebanje političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću

U skladu sa Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine i...

Direktan sudar kombija i auta: Četiri osobe povrijeđene

U Kaknju se u ranim jutarnjim satima dogodila teška...

Pljuskovi širom zemlje će rashladiti BiH, evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

U Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i...

Osobe sa navršenih 65 godina života se skidaju sa evidencije nezaposlenih, kako mogu ostvariti zdravstvenu zaštitu?

U Federaciji Bosne i Hercegovine osobe na evidenciji nezaposlenih...