Nezir Pivić u Vijeću ministara

/

Kandidati za ministarske resore obrta, obrazovanja i boračkih pitanja u Vladi FBiH, koji dolaze iz Hercegovačko-neretvanskog, Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona bit će predloženi do ponedjeljka – rekao je nakon današnje sjednice Predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA) zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović.

Potvrdio je da je Kadrovska komisija stranke predložila Semihu Borovac za ministricu ljudskih prava u budućem novom sazivu Vijeća ministra Bosne i Hercegovine, a Adila Osmanovića za ministra civilnih poslova BiH.

Za zamjenika ministra pravde BiH predložila je Nezira Pivića iz Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), te Mirsada Žugu iz Goražda za zamjenika ministra finansija BiH. Što se tiče budućeg saziva Vlade FBiH, Kadrovska komisija predložila je Šemsudina Dedića za ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Edina Ramića za ministra izbjeglica i raseljenih lica, te Aljošu Čamparu za federalnog ministra unutrašnjih poslova.

– Jednoglasno je izvršen odabir ministara za Federalnu vladu i sa jednim glasom protiv za kandidate za Vijeće ministara BiH – kazao je Izetbegović.

Izvor : zenicablog.com
Copyright © Zenicablog – Zenica 2005. – 2015. Vlasnik autorskih prava UG Zenicablog. Kopiranje i prijenos sadržaja samo uz pismenu dozvolu!Tekst je izvorno objavljen na portalu www.Zenicablog.com. Prenošenje dozvoljeno samo uz pismenu dozvolu. Nelegalno prenošenje sadržaja podliježe pod odredbe Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima, Službeni glasnik BIH broj 7., od 10. aprila 2002. GLAVA III – AUTOR I PRAVA AUTORA – Član 12.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Sporni tenderi koje su dobili Kinezi: Prijavljen direktor EPBiH i još nekoliko osoba

Kineska kompanija Dongfang Electric International Corporation u proteklom periodu...

Održana prva radionica u okviru projekta DANOVA NEXT

DANOVA NEXT predstavlja nastavak projekta DANOVA, koji je uspješno...

Večeras se vraća prva grupa hadžija u Bosnu i Hercegovinu

Prva grupa hadžija i hadžinica u utorak navečer, 25....

Norwegian Air Sweden ponovo uspostavio avioliniju za Oslo

Kako je i najavljeno, u petak je aviokompanija Norwegian...