Provjereni ljudi na ključnim mjestima: Izetbegović u potpunosti preuzima policiju i pravosuđe!

/

KLUPKO SE ODMOTAVA

Raspodjela ministarskih pozicija u Vladi FBiH i Vijeću ministara BiH između koalicionih stranaka SDA, HDZ-a i DF-a završena je pet mjeseci nakon održanih izbora i većinom su poznata i imena budućih ministara, piše novinska agencija Patria.

Što se tiče imena najviše posla do sada je završila SDA, koja još nije predložila kandidate za ministra obrta i poduzetništva, ministra obrazovanja i ministra za boračka pitanja u Vladi FBiH. Međutim, ostali kadrovi dobili su svoje pozicije, a sudeći po njihovim imenima Bakir Izetbegović, zamjenik predsjednika SDA nagradio je poslušnike, a kako stvari stoje ova stranka će potpuno ovladati policijom i pravosudnim organima.

Naime, Aljoša Čampara predložen je za ministra unutrašnjih poslova FBiH, koji je navodno vršio najviše pritisaka po nalogu Izetbegovića na Nezavisni odbor PFBiH na čijem čelu je Sead Selman da se za direktora FUP-a imenuje Dragan Lukač.

Izetbegović je tako nagradio još jednog člana NO PFBiH Nezira Pivića, koji je uz Selmana vršio najviše pritiska na Vladu FBiH da potvrdi imenovanje Lukača. Pivić je predložen za zamjenika ministra pravde BiH. On je sa Selmanom prisustvovao sjednicama Vlade FBiH kada se razmatralo pitanje imenovanja Lukača, a sada je za to i nagrađen.

Da SDA neće samo poklopiti policiju i pravosuđe na državnom i federalnom niovu kazuje i činjenica da se Sindikat policije KS zdušno bori da na mjestu ministra unutrašnjih poslova KS ostane Nermin Pećanac, iako je ovo mjesto pripalo Demokratskoj fronti koja je na ovu poziciju željela imenovati Predraga Kurteša, sadašnjem ministra unutrašnjih poslova FBiH.

– Sve su poklopili što su mogli. Pravdu, MUP FBiH, još ako uzmu i MUP KS možemo očekivati mnoge montirane procese sa neistomišljenicima i njihovim protivnicima – kaže naš izvor.

Posebna bojazan od montiranih procesa postoji pred Kongres stranke koji se treba održati u maju, a preko kojih bi se eliminirali Izetbegovićevi protukandidati za mjesto predsjednika stranke.  Sada se može očekivati i ponovno imenovanje Lukača za mjesto direktora iako su sve relevantne institucije u državi potvrdile da je riječ o nelegalnom imenovanju koje je izvršeno mimo zakonskih procedura, odnosno po starom umjesto po novom Zakonu o unutrašnjim poslovima.


Izvor : nap.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Panonska jezera imaju impresivne rezultate: Od 1. juna više od 200.000 posjeta

Prvi dio, sezone na Panonskim jezerima u Tuzli protekao...

Dok BiH kupuje struju i bilježi gubitke: Milijarde maraka “teku” Drinom

Blaga zima i nedostatak snijega, ali i period dugotrajne...

Nema krize, za šest mjeseci smo registrovali skoro 500 novih automobila više nego prošle godine

U našoj zemlji je registrovano više od 6.300 novih...

U BiH se zbog globalne situacije očekuje poskupljenje automobila

Naelektrizirano je ozračje oko električnih automobila i poreza na...