ODRŽANA MANIFESTACIJA “PERADARSKO DRUŽENJE MADI 2015”

/

U sklopu manifestacije “Peradarsko druženje Madi 2015”, koje je održano proteklog vikenda u prostorijama firme Madi, nagrađeni su najbolji kooperanti po različitim segmentima.

Tako je najbolji proizvodni rezultat u kategoriji tova pilića za 2014. godinu dodjeljeno “Farmi Plavšić vlasnika Sime Plavšića” iz Dervente. Drugi najbolji rezultat u ovoj kategoriji ostvarila je “Farma Buljubašić vlasnice Mirele Buljubašić” iz Tešnja, dok je treći najbolji rezultat ostvarila “Farma Sivčević vlasnika Goran Sivčevića”, također iz Dervente.

U kategoriji najbolji rezultat po pitanju odgoja roditeljskih jata ostvarila je “Farma pilića Pile vlasnice Mirsade Delić”, dok je za najboljeg kooperanta po pitanju proizvodnje rasplodnih jaja proglašen Bajro Hrvić, oboje nagrađenih su iz Gračanice.

U toku manifestacije održana su i dva stručna predavanja za kooperante i to od strane međunarodnih predavača prof. dr. Danke Maslić – Štrižak i Vojina Paunovića, sa temama “Tehnopatije” i “Biosigurnost na farmama”.

Kraktu prezentciju firme Madi održao je direktor proizvodnje Edin Jabandžić, koji je zajedno sa generalnim direktorom Ishakom Jabandžićem bio i domaćim ove manifestacije, i rukovodilac radne jedinice kooperacija Asmir Kovač, koji je izvršio prezentaciju rezultata službe kojom rukovodi.

“Mi smo već sada pokazali da će ova manifestacija postati tradicionalna, odnosno da smo sposobni već drugu godinu za redom okupiti oko 150 kooperanata koji u ovom momentu rade za našu firmu i to ćemo raditi svake godine” – rekao je direktor proizvodnje Edin Jabandžić. “Ovo je prilika da se prezentuju ostvareni rezultati iz prethodne godine, te izvrši edukacija kooperanata koji su bitan dio proizvodnje naše firme”

Pored pomenutih, druženju su prisustvovali i komercijalni direktor Maid Jabandžić i direktorica finansijsko -pravne službe Jasna Jabandžić.

Firma Madi je ovom momentu jedan od najvećih proizvođača pilećeg mesa i polutrajnih proizvoda iz piletine u BiH i regiji, sa proizvodnjom od oko 8 miliona utovljenih pilića u 2014. godini.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Emotivni oproštaj: Mještani Karadaglija i Jablanica ispratili dugogodišnjeg doktora u penziju

Na inicijativu Begunića Feždada iz Karadaglija, mještani mjesnih zajednica...

Pokušaj mita u Usori: Dvojac pokušao podmititi kantonalne inspektore

Kako stoji u izvještaju MUP-a ZDK na području Zeničko-dobojskog...

Sretne vijesti iz Opće bolnice: Rođeno 5 beba u jednom danu!

U protekla 24 sata, na porođajnom odjelu Opće bolnice...

Zbog radova na elektroenergetskim objektima, struje neće biti od 09:00 do 15:00 sati

Zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, bez električne energije...