Doboj Jug: Svećano obilježen dan OŠ “21.mart”

/

Svečanim programom je danas obilježen dan osnovne škole „21. mart“ na prostoru općine Doboj Jug. Inače školu pohađa 413 učenika raspoređenih u 21 odjeljenje. U centralnoj školi u Matuzićima učenici su raspoređeni u 17 odjeljenja, dok su u područnoj školi Mravići raspoređeni u 4 odjeljenja.

Prema riječima direktora ove škole Amira Bečića ova škola jako dobro funkcionira u odnosu na probleme koji postoje, a sa kojima se suočavaju sve osnovne škole na prostoru ZDK, a to je nedostatak finansijskih sredstava. Inače ova priredba je prema riječima direktora ove škole skup sve onoga što učenici pripreme u toku školske godine.

Čestitku u povodu obilježavanja dana škole uputila je i općinska načelnica Jasminka Begić, koja je iz opravdanih razloga bila odsutna a tekst čestitke donosimo u cijelosti.

„Poštovani direktore, uposlenici škole, uvažene koleginice i kolege-nastavnici, dragi učenici. Uz iskreno žaljenje što neću zbog ranije planiranih obaveza biti sa vama, a povodom obilježavanja Vašeg najvećeg školskog praznika – Dana OŠ “21 Mart“, tim povodom sa neskrivenim zadovoljstvom upućujem Vama, Vašim saradnicima, profesorima, nastavnicima, a posebno svim učenicima iskrene čestitke. S obzirom da sam bila dio naše škole, svjesna sam činjenice koliko je odgovoran posao profesora, nastavnika i učitelja jer rade jedan od najodgovornijih i najtežih poslova koji itekako utiče na sutrašnjicu i na društvo u cjelini. Najteži zanat u svim društvima, pa tako i našem jeste odgajanje i osposobljavanje čovjeka za sopstveni život i zajednicu u cjelini, upravo ono što Vi radite i to se mora cijeniti i uvažavati. Naša škola je primjer kako se to radi strpljivo, kvalitetno i sa ljubavlju. Sa nivoa lokalne zajednice činićemo sve da Vam dajemo potporu u domenu naših mogućnosti kao što smo to i do sada činili, jer moramo biti oslonjeni jedni na druge. Vama od srca zahvaljujem na svim postignutim rezultatima u dosadašnjem radu sa djecom, uz želju da i dalje stručno i sa ljubavlju obavljate svoj posao. Prvačićima i njihovim roditeljima također upućujem čestitke što su nedavno dočekali dan koji se zauvijek pamti, a to je polazak u školu, svršenicima škole- generaciji školske 2014/2015 godine koji će uskoro svoje klupe zamijeniti srednjoškolskim, želim puno sreće u traganju za najboljim životnim opredjeljenjima i svima Vama puno zdravlja, sreće, ljubavi i strpljenja u odgovornoj zadaći koja stoji pred Vama i u narednih godinu dana. U nadi da će tako biti i u budućnosti, još jedanput Vam upućujemo iskrene čestitke za Vaš dan uz želju za dobro zdravlje, mnogo lične i porodične sreće i još mnogo, mnogo dobrih rezultata. Zdravi i živi bili.. „

Svoje čestitke su uputili i predstavnici JU Gimnazije Edhem Mulabdić iz Maglaja te istaknuli kako se nadaju u budućnosti još boljoj saradnji sa ovom osnovnom školom, kao i mnogobrojni drugi gosti. Osim svečanosti obilježavanja rođendana škole priredba je za cilj imala i obilježiti početak proljeća, te Dan Općine Jug, koji se obilježava 21. marta.

Svi prisutni su uživali u izvedbama učenika počev od najmlađih pa do onih najstarijih.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Fejzić dr.Mersiha, spec.pedijatar imenovana za direktora JZU Dom zdravlja “Izudin Mulabećirović – Izo” Tešanj

Fejzić dr.Mersiha, spec.pedijatar imenovana za direktora JZU Dom zdravlja...

Teslić: Više od 150 ljudi doniralo kosu djeci oboljeloj od karcinoma

U Tesliću je danas održana donatorska akcija “Kosu skrati,...

Doboj:Nova krivična prijava protiv Petrovića i Jerinića

Centar za humanu politiku podnio je krivičnu prijavu protiv...

Tešanj: Vatrogasci gasili požar na automobilu i pomoćnom objektu

Prema službenim informacijama koje je saopćila Civilna zaštita općine...