Rudar smrtno stradao u nesreći u rudniku u Han Biloj

/

Sinoć je oko 22 sata došlo do nesreće u Rudniku mrkog uglja “Abid Lolić” u Han Biloj, općina Travnik, pri čemu je smrtno stradala jedna osoba, potvrdio je za Rusmir Prohan, glasnogovornik MUP-a SBK.

Travničkoj policiji sinoć je oko 22 sata prijavljeno da je u bolnicu u Novoj Biloj dovezeno beživotno tijelo rudara inicijala E. S. rođenog 1980. godine u Han Biloj.

Kako nezvanično saznajemo, stradao je rudar Elvedin Sažić.
“Izlaskom patrole na mjesto događaja ustanovljeno je da je u rudarskoj nesreći još jedna osoba lakše povrijeđena. Uviđaj i druge istražne radnje nastavit će rudarski inspektor u saradnji s kantonalnim tužiocem“, rekao je Prohan.
Kako je potvrdio tehnički direktor Rudnika “Abid Lolić“ do nesreće je došlo u dubinskoj jami Grahovčići sinoć oko 20 sati i 30 minuta.
“Do nesreće je došlo na dubini od oko 300 metara. U ovom trenutku ne mogu govoriti o uzrocima nesreće. U toku je uviđaj nadležne federalne inspekcije. Dio uviđaja je završen rano jutros, ali moramo sačekati stručni nalaz o stvarnim uzrocima nesreće“, kaže tehnički direktor Edin Suljkanović.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Tragičan epilog nesreće: U sudaru kamiona i putničkog vozila preminula jedna osoba

Jedna osoba je poginula u saobraćajnoj nesreći koja se...

Automobil sinoć sletio s kolovoza, dvije osobe povrijeđene

U tuzlanskom naselju Sjenjak, sinoć oko ponoći dogodila se...

Fotografija nastala sat prije masakra: Damira (37) ubio penzionisani vojni policajac

Nedjelja je bila poseban dan u životu Damira Fijale...

U sudaru Tesle i BMW-a poginula jedna osoba

Jedna osoba je poginula, a dvije su teško povrijeđene...