Rudar smrtno stradao u nesreći u rudniku u Han Biloj

/

Sinoć je oko 22 sata došlo do nesreće u Rudniku mrkog uglja “Abid Lolić” u Han Biloj, općina Travnik, pri čemu je smrtno stradala jedna osoba, potvrdio je za Rusmir Prohan, glasnogovornik MUP-a SBK.

Travničkoj policiji sinoć je oko 22 sata prijavljeno da je u bolnicu u Novoj Biloj dovezeno beživotno tijelo rudara inicijala E. S. rođenog 1980. godine u Han Biloj.

Kako nezvanično saznajemo, stradao je rudar Elvedin Sažić.
“Izlaskom patrole na mjesto događaja ustanovljeno je da je u rudarskoj nesreći još jedna osoba lakše povrijeđena. Uviđaj i druge istražne radnje nastavit će rudarski inspektor u saradnji s kantonalnim tužiocem“, rekao je Prohan.
Kako je potvrdio tehnički direktor Rudnika “Abid Lolić“ do nesreće je došlo u dubinskoj jami Grahovčići sinoć oko 20 sati i 30 minuta.
“Do nesreće je došlo na dubini od oko 300 metara. U ovom trenutku ne mogu govoriti o uzrocima nesreće. U toku je uviđaj nadležne federalne inspekcije. Dio uviđaja je završen rano jutros, ali moramo sačekati stručni nalaz o stvarnim uzrocima nesreće“, kaže tehnički direktor Edin Suljkanović.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

U stanu u Tuzli pronađena tri beživotna tijela

Muškarac iz Tuzle sinoć je počinio samoubistvo skokom sa...

Tešnjak uhapšen u Doboju zbog vožnje pod uticajem alkohola

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 19.05.2024. godine, oko...

U teškoj saobraćajnoj nesreći kod Zenice nastradao vozač kamiona

U Nemili kod Zenice desila se teška saobraćajna nesreća. Iz...