U ponedjeljak na ulicama Pariza samo vozila sa neparnim brojem tablica

/

U Parizu će u ponedjeljak, 23. marta, biti dozvoljena vožnja samo vozačima čije registarske tablice imaju neparan broj, kao mjera borbe protiv štetnih gasova.

Gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo zatražila je od vlasti da polovini vozača u Parizu zabrane da izađu na ulice i da kompletan gradski saobraćaj privremeno bude besplatan kako bi se izborili sa sve većim zagađenjem.

“Oduševljena sam jer se država saglasila da u ponedjeljak bude djelimična zabrana vožnje, što sam danima zahtijevala”, navela je Hidalgo.
Na ulice Pariza moći će vozila sa neparnim brojem na tablicama, mada će izuzetak predstavljati taksi, električni automobili i ambulantna vozila. 
Kontrolori zraka ponovo su danas upozorili da bi koncentracija potencijalno opasnih čestica u zraku mogla biti viša od preporučenog maksimuma. Štetne čestice stvaraju ispušni gasovi vozila, grijanje i teška industrija.

(SRNA)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Pogledajte kako se Zagrepčaninu za nekoliko sekundi zapalio električni romobil (VIDEO)

Na društvenim mrežama pojavio se snimak sa jednog parkinga,...

Emotivna objava Usame Zukorlića: Otkrio gdje je umrla njegova majka

Usame Zukorlić na svom zvaničnom Facebook profilu objavio je emotivnu...

Potvrđeno: Poginuo iranski predsjednik i svi putnici u helikopteru

Ebrahim Raisi, predsjednik Irana, poginuo je u helikopterskoj nesreći,...

Značajan pad prodaje pesticida u EU

Došlo je do upadljivog pada količine pesticida prodatih u...