U ponedjeljak na ulicama Pariza samo vozila sa neparnim brojem tablica

/

U Parizu će u ponedjeljak, 23. marta, biti dozvoljena vožnja samo vozačima čije registarske tablice imaju neparan broj, kao mjera borbe protiv štetnih gasova.

Gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo zatražila je od vlasti da polovini vozača u Parizu zabrane da izađu na ulice i da kompletan gradski saobraćaj privremeno bude besplatan kako bi se izborili sa sve većim zagađenjem.

“Oduševljena sam jer se država saglasila da u ponedjeljak bude djelimična zabrana vožnje, što sam danima zahtijevala”, navela je Hidalgo.
Na ulice Pariza moći će vozila sa neparnim brojem na tablicama, mada će izuzetak predstavljati taksi, električni automobili i ambulantna vozila. 
Kontrolori zraka ponovo su danas upozorili da bi koncentracija potencijalno opasnih čestica u zraku mogla biti viša od preporučenog maksimuma. Štetne čestice stvaraju ispušni gasovi vozila, grijanje i teška industrija.

(SRNA)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Tragičan kraj: Doživjela nesreću na BMW-u tokom puta do popularnog ljetovališta

Žena koju su često nazivali ‘najljepšom ruskom bajkericom‘ Tatjana...

Italija: Održana osnivačka skupština džemata “Ikre” Treviso

Osnivačka skupština džemata "Ikre" Treviso, Islamska zajednica Bošnjaka u...

Divljanje na cestama: Širi se snimka iz tunela od koje se ledi krv u žilama

Na Facebook stranici "Prometne zgode i nezgode" objavljena je...

Užas u Hrvatskoj: Petero ljudi ubijeno, pomahnitali muškarac je uhapšen

Kako javljaju hrvatski mediji, u Daruvaru je jutros pomahnitali...