Učenik Belmin Softić iz Jablanice predstavljati će ZDK na federalnom takmičenju

/

U Osnovna škola ”Maglaj” bila je danas domaćin kantonalnog takmičenja iz engleskog jezika, koje je okupilo najbolje učenike iz engleskog jezika devetih razreda osnovnih škola sa područja ZDK.

Kantonalno takmičenje iz engleskog jezika održano je u konkurenciji devetih razreda.  

 

Prvih šest učenika koji su postigli najbolji rezultat plasirali su se na federalno takmičenje, a među njima je i učenik Prve osnovne škole Maglaj, Smajić Said.

 

Prvo mjesto osvojio je Mrkonjić Amir – OŠ “Miroslav Krleža” Zenica, drugo mjesto dijelili su učenici Valentić Bakir – OŠ “Mak Dizdar” Zenica i Softić Belmin – OŠ “Gazi Ferhad-beg” Jablanica Tešanj, četvrto mjesto osvojila je Ahmetspahić Asja – OŠ “Meša Selimović” Zenica, peto Mešić Mirza – Prva osnovna škola Zavidovići, a šesto Smajić Said, učenik Prve osnovne škole Maglaj.

 

Takmičenju je osim predstavnika škola sa područja ZDK prisustvovala i predstavnica Pedagoškog zavoda Zenica, Hadžihajdić Sanja, stručni savjetnik za oblast obrazovanja, koja je pohvalila odličnu organizaciju današnjeg takmičenja.

 

Čestitamo Belminu i njegovom nastavniku, prof. Midhatu Softiću na ostvarenom rezultatu. “Softići” ce biti dio tima koji ce predstavljati ZDK na Federalnom takmičenju. Pozelimo im puno sreće i uspjeha u budućim takmičenjima

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Emotivni oproštaj: Mještani Karadaglija i Jablanica ispratili dugogodišnjeg doktora u penziju

Na inicijativu Begunića Feždada iz Karadaglija, mještani mjesnih zajednica...

Pokušaj mita u Usori: Dvojac pokušao podmititi kantonalne inspektore

Kako stoji u izvještaju MUP-a ZDK na području Zeničko-dobojskog...

Sretne vijesti iz Opće bolnice: Rođeno 5 beba u jednom danu!

U protekla 24 sata, na porođajnom odjelu Opće bolnice...

Zbog radova na elektroenergetskim objektima, struje neće biti od 09:00 do 15:00 sati

Zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, bez električne energije...