Učenik Belmin Softić iz Jablanice predstavljati će ZDK na federalnom takmičenju

/

U Osnovna škola ”Maglaj” bila je danas domaćin kantonalnog takmičenja iz engleskog jezika, koje je okupilo najbolje učenike iz engleskog jezika devetih razreda osnovnih škola sa područja ZDK.

Kantonalno takmičenje iz engleskog jezika održano je u konkurenciji devetih razreda.  

 

Prvih šest učenika koji su postigli najbolji rezultat plasirali su se na federalno takmičenje, a među njima je i učenik Prve osnovne škole Maglaj, Smajić Said.

 

Prvo mjesto osvojio je Mrkonjić Amir – OŠ “Miroslav Krleža” Zenica, drugo mjesto dijelili su učenici Valentić Bakir – OŠ “Mak Dizdar” Zenica i Softić Belmin – OŠ “Gazi Ferhad-beg” Jablanica Tešanj, četvrto mjesto osvojila je Ahmetspahić Asja – OŠ “Meša Selimović” Zenica, peto Mešić Mirza – Prva osnovna škola Zavidovići, a šesto Smajić Said, učenik Prve osnovne škole Maglaj.

 

Takmičenju je osim predstavnika škola sa područja ZDK prisustvovala i predstavnica Pedagoškog zavoda Zenica, Hadžihajdić Sanja, stručni savjetnik za oblast obrazovanja, koja je pohvalila odličnu organizaciju današnjeg takmičenja.

 

Čestitamo Belminu i njegovom nastavniku, prof. Midhatu Softiću na ostvarenom rezultatu. “Softići” ce biti dio tima koji ce predstavljati ZDK na Federalnom takmičenju. Pozelimo im puno sreće i uspjeha u budućim takmičenjima

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Još jedna velika pljačka novca u Doboju, policija na nogama

Dobojska policija traga za lopovom ili više njih koji...

Firma SeCom Jelah prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

Firma SeCom Jelah je pružila podršku Mješovitoj srednjoj školi...

Tešanj: Tokom vikenda dvije intvencije vatrogasaca

U protekla 72 sata, Profesionalna vatrogasna jedinica (PVJ) Tešanj...

Tura “No Limit!” – Biciklistička avantura od Minhena do Tešnja

Sedmorica članova biciklističkog tima, Ikre Minhen, krenuli su danas...