Ekstrakt od lišća papaje ima antikancerogeno djelovanje

/

Ekstrakt i čaj od lišća papaje imaju dramatična antikancerogena svojstva protiv širokog spektra tumora, objavili su američki naučnici potvrdivši vjerovanja koja se čuvaju u tradiciji brojnih naroda. 

Istraživač sa Sveučilišta Florida, Nam Dang i njegove kolege u Japanu, dokumentirali su antitumorski učinak papaje protiv tumora grlića maternice, dojke, jetre, pluća i gušterače. 

Istraživači su koristili ekstrakt napravljen od sušenog lišća papaje, a učinci su bili jači kada su stanice primile veće doze čaja od lista papaje. 

Dang i drugi naučnici su pokazali da ekstrakt lišća papaje pospješuje proizvodnju ključnih signalizirajućih molekula koje se nazivaju “Th1-tip citokini”, a pomažu regulirati imunološki sistem.

To bi moglo dovesti do terapije za liječenje koje koriste imunološki sistem u borbi protiv raka. Naime, papaya se koristi kao narodni lijek za razne bolesti u mnogim dijelovima svijeta, naročito Azije. Prof. Deng je rekao da se rezultati u skladu sa izvještajma domorodačkog stanovništva u Australiji i njegovom rodnom Vijetnamu. 

Istraživači su rekli da ekstrakt papaje nije imao nikakve toksične učinke na normalne stanice, izbjegavajući uobičajene nuspojave mnogih liječenja raka. 

Ovaj ljekoviti ekstrakt potražite u trgovini Biosimbioze u Tešnju.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Mogu smanjiti upale i spriječiti mnoge bolesti: Zašto bismo trebali jesti kupine?

Nekada su kupine važile za sezonski užitak, a danas...

Velika greška koju mnogi vozači prave: Provjerite da li ste među njima

Mnogi vozači koji nemaju klime voze sa otvorenim prozorima...

Zašto su suhe šljive dobre za zdravlje organizma i kako ih konzumirati?

Suhe šljive su, bez sumnje, najbolje od sušenog voća....