Tužiteljstvo BiH formiralo specijalni tim za istragu napada u Zvorniku

/

Po nalogu glavnog tužitelja formiran je istražni tim u koji su uključeni tužitelji iz Odsjeka za terorizam Tužiteljstva BiH, kao i istražitelji i stručni suradnici, koji će raditi na istrazi sinoćnjeg terorističkog napada u Zvorniku.

Tužitelji i osoblje će zajedno sa policijskim djelatnicima MUP-a RS i SIPA i partnerskim institucijama, prikupljati dokaze i vršiti istražne radnje sa cijeljem potpunog rasvjetljavanja terorističkog akta u Zvorniku. 

“Po naredbi glavnog tužitelja, na mjestu događaja, tijekom noći je obavljen očevid i izuzeti su forenzički tragovi, a provest će se dalje istražne radnje sa ciljem da se utvrde motivi napada kao i povezanost drugih osoba ili saučesnika, koji su sudjelovali u izvršenju kaznenog djela. Tužiteljstvo BiH i policijske agencije nastavljaju intenzivan rad sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti počinjenog kaznenog djela”, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Naoružani napadač Nerdin Ibrić usmrtio je sinoć hicima iz vatrenog oružja jednog policajca dok je dvojicu ranio, ušavši prethodno u objekat PU Zvornik u tom gradu. U razmjeni vatre s policajcma, ubijen je i napadač.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Danas žrijebanje političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću

U skladu sa Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine i...

Direktan sudar kombija i auta: Četiri osobe povrijeđene

U Kaknju se u ranim jutarnjim satima dogodila teška...

Pljuskovi širom zemlje će rashladiti BiH, evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

U Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i...

Osobe sa navršenih 65 godina života se skidaju sa evidencije nezaposlenih, kako mogu ostvariti zdravstvenu zaštitu?

U Federaciji Bosne i Hercegovine osobe na evidenciji nezaposlenih...