Tužiteljstvo BiH formiralo specijalni tim za istragu napada u Zvorniku

/

Po nalogu glavnog tužitelja formiran je istražni tim u koji su uključeni tužitelji iz Odsjeka za terorizam Tužiteljstva BiH, kao i istražitelji i stručni suradnici, koji će raditi na istrazi sinoćnjeg terorističkog napada u Zvorniku.

Tužitelji i osoblje će zajedno sa policijskim djelatnicima MUP-a RS i SIPA i partnerskim institucijama, prikupljati dokaze i vršiti istražne radnje sa cijeljem potpunog rasvjetljavanja terorističkog akta u Zvorniku. 

“Po naredbi glavnog tužitelja, na mjestu događaja, tijekom noći je obavljen očevid i izuzeti su forenzički tragovi, a provest će se dalje istražne radnje sa ciljem da se utvrde motivi napada kao i povezanost drugih osoba ili saučesnika, koji su sudjelovali u izvršenju kaznenog djela. Tužiteljstvo BiH i policijske agencije nastavljaju intenzivan rad sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti počinjenog kaznenog djela”, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Naoružani napadač Nerdin Ibrić usmrtio je sinoć hicima iz vatrenog oružja jednog policajca dok je dvojicu ranio, ušavši prethodno u objekat PU Zvornik u tom gradu. U razmjeni vatre s policajcma, ubijen je i napadač.

Izvor

Povezani postovi

Socijalna karta: Vlast krije broj siromašnih u BiH

Dok se u utorak širom svijeta obilježavao Dan socijalne...

Bh. populacija tone u dužničko ropstvo, za godinu se zadužili 1,48 milijardi KM

Nastavlja se trend rasta ukupnih kreditnih zaduženja u BiH,...

Nakon smanjenja carinskih stopa: Za mjesec dali 4 miliona KM na električna vozila

Nakon što je Vijeće ministara, na prijedlog Ministarstva vanjske...

Naši građani se najčešće razvode u 40. godini, dok broj razvoda raste za hiljadu godišnje

Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine objavila je najnoviju...