Mektić: Dobili smo informaciju o mogućim novim terorističkim napadima u BiH

/

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić potvrdio je da su bezbjednosne službe u BiH dobile dojavu o novim prijetnjama terorističkim napadom u BiH, te da su preduzete sve mjere prema “objektu” koji bi mogao biti predmet napada.

Nije mogao da govori o detaljima.

On je večeras rekao da su tu informaciju dobili od jedne partnerske službe iz regiona da “postoje indicije i obavještajni podatak o mogućnosti novog terorističkog napada u BiH”.

Naglasio je da su sve bezbjednosne agencije u BiH ozbiljnije shvatile i reagovale na ovu informaciju, što će, uvjeren je, doprinijeti njenom rasvjetljavanju.

Mektić je naveo da su preduzete i sve mjere vezano za bezbjednost prema objektu za koji je postojala određena informacija da bi mogao biti predmet napada.

Ponovio je da je nekoliko dana prije terorističkog napada na Policijsku stanicu u Zvorniku postojala određena informacija koja je podijeljena svim bezbjednosnim agencijama u BiH, a ukazivala je na činjenicu da bi mogao biti izvršen određeni teroristički napad. 

Ministar bezbednosti BiH je još kazao da je bilo neophodno da svaka bezbjednosna agencija u BiH u okviru svojih poslova i nadležnosti izvrši analizu kako su i na koji način postupali sa tim bezbjednosnim podatkom i da li su preduzeli mjere i radnje u sprečavanju takvog događaja. 

Povezani postovi

I Novalić traži da ne ide u zatvor

Adokati bivšeg premijera Federacije Bosne i Hercegovine Fadila Novalića...

Porasla vrijednosti prodaje poljoprivrednih proizvoda na zelenim pijacama u FBiH

Vrijednost prodaje poljoprivrednih proizvoda na pijacama/tržnicama u Federaciji BiH...

Inspektor FUP-a Saša Petrović o haosu na internetu: Kad bi se krenulo u istragu, dnevno bismo hapsili 10 do 15 ljudi…

Društvena zaraza se definira kao širenje ponašanja, stavova i...

Poznat termin isplate februarskih penzija u FBiH

Poznat termin isplate februarskih penzija u FBiH – Isplata...