Mektić: Dobili smo informaciju o mogućim novim terorističkim napadima u BiH

/

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić potvrdio je da su bezbjednosne službe u BiH dobile dojavu o novim prijetnjama terorističkim napadom u BiH, te da su preduzete sve mjere prema “objektu” koji bi mogao biti predmet napada.

Nije mogao da govori o detaljima.

On je večeras rekao da su tu informaciju dobili od jedne partnerske službe iz regiona da “postoje indicije i obavještajni podatak o mogućnosti novog terorističkog napada u BiH”.

Naglasio je da su sve bezbjednosne agencije u BiH ozbiljnije shvatile i reagovale na ovu informaciju, što će, uvjeren je, doprinijeti njenom rasvjetljavanju.

Mektić je naveo da su preduzete i sve mjere vezano za bezbjednost prema objektu za koji je postojala određena informacija da bi mogao biti predmet napada.

Ponovio je da je nekoliko dana prije terorističkog napada na Policijsku stanicu u Zvorniku postojala određena informacija koja je podijeljena svim bezbjednosnim agencijama u BiH, a ukazivala je na činjenicu da bi mogao biti izvršen određeni teroristički napad. 

Ministar bezbednosti BiH je još kazao da je bilo neophodno da svaka bezbjednosna agencija u BiH u okviru svojih poslova i nadležnosti izvrši analizu kako su i na koji način postupali sa tim bezbjednosnim podatkom i da li su preduzeli mjere i radnje u sprečavanju takvog događaja. 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Osobe sa navršenih 65 godina života se skidaju sa evidencije nezaposlenih, kako mogu ostvariti zdravstvenu zaštitu?

U Federaciji Bosne i Hercegovine osobe na evidenciji nezaposlenih...

Bosna i Hercegovina pristupila programu EU4Health, značajan iskorak u unaprjeđenju zdravstva

U Bruxellesu je danas svečano potpisan Sporazum o pridruživanju...

Osumnjičenima u predmetu Black Tie 2 produžen pritvor za tri mjeseca

Sud Bosne i Hercegovine prihvatio je prijedlog Tužilaštva BiH...

Ostvaren rekordan broj putnika u jednom danu

Kako je saopćeno sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo u ponedjeljak,...