Političari poginuli dok su se vraćali sa sastanka s premijerkom Cvijanović

/

Političari iz Gacka, Predrag Popović i Radovan Zelenović, poginuli su u utorak popodne kada su automobilom sletjeli s ceste u mjestu Crnoglav, a mediji pišu da su se njih dvojica kobnog trenutka vraćala sa sastanka s premijerkom Republike Srpske Željkom Cvijanović.

Naime, premijerka Cvijanović posjetila je u utorak Gacko, obišla je i Rudnik i termoelektranu “Gacko”, ali njezin posjet zasjenila je tragedija koja se dogodila u popodnevnim satima tog dana, a u kojoj su živote izgubila dva člana njezine stranke dok su se vozili cestom na izlazu iz Gacka prema Avtovcu, piše Dnevni list.

Kako se doznaje iz policije, Mercedes koji je vozio Radovan Zelenović je negdje oko 16 sati sletio s ceste, udario u prometni znak i prevrnuo se, a s njim je nastradao i njegov kolega Predrag Popović. Popović je ostao mrtav na mjestu, a Zelenović je izdahnuo dok su ga prevozili u zdravstvenu ustanovu. Njih dvojica su bili istaknuti dužnosnici SNSD-a u Gacku, a smrt ih je zatekla dok su obnašali dužnosti članova Općinskog i Izvršnog odbora stranke.

U SNSD-u su bili od samog osnivanja, Predrag Popović rođen je u Gacku 1959. godine, a diplomirao je na Građevinskom fakultetu u Sarajevu. Profesionalnu karijeru započeo je u građevinskoj tvrtci GAT, a radio je i u poduzećima Safir i Hidrogradnja, a potom u RiTE-u Gacko, tvrtci koju je Cvijanović u utorak obišla. Bio je osnivač SNSD-a u Gacku, zastupnik u Skupštini općine kao i predsjednik Općinskog odbora u dva mandata. Bio je član Općinskog i Izvršnog odbora kao i Izbornog stožera stranke. U Gacku ga opisuju kao kulturnog, tolerantnog i poštenog čovjeka te su brojni izražavali sućut njegovoj supruzi koju je s dva sina ostavio iza sebe. Zelenović, koji je rođen u Gacku 1958. godine, bio je privatni poduzetnik više od 30 godina, a ostao je upamćen po tome što je bio jedan od osnivača SNSD-a u svojoj općini. Bio je i zastupnik u Skupštini općine, a iza njega su ostali supruga i troje maloljetne djece, kćerka i dva sina.


Izvor: blic-portal.com

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Fotografija nastala sat prije masakra: Damira (37) ubio penzionisani vojni policajac

Nedjelja je bila poseban dan u životu Damira Fijale...

U sudaru Tesle i BMW-a poginula jedna osoba

Jedna osoba je poginula, a dvije su teško povrijeđene...

Krađa u Tešnju: Lopovi odnijeli trimer i motornu pilu iz vikendice!

Dana 18.07.2024. godine u 17:10 sati, u službene prostorije...

U Doboju zaplijenjeno pola kilograma speeda i 11.000 KM

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske u akciji Golf sinoć...