Četiri osobe prijavljene zbog podrške terorizmu

/

BIJELJINA – Nakon terorističkog napada u Zvorniku, na području Centra javne bezbjednosti Bijeljina do danas su registrovane četiri osobe koje su na društvenim mrežama podržavale ovaj teroristički čin i napadača Nerdina Ibrića.

Portparol CJB Bijeljina Aleksandra Simojlović rekla je Srni da su tri lica prijavljena u Bratuncu, a tužilac je u jednom slučaju naložio podnošenje izvještaja zbog izazivanja nacionalne i vjerske mržnje i netrpeljivosti.

Zbog podrške terorizmu u BiH prijavljen je i muškarac iz Vlasenice čiji su inicijali M.K, koji je 30. aprila na svom “Fejsbuk” profilu, ispod fotografije Ibrića, ispisao tekst podrške za napad na Policijsku stanicu u Zvorniku.

“Cijela Bosna i sav svijet da su protiv tebe i tvoga djela, ja sam uz tebe i molim Alaha dragog da podari sve ljepote dženeta i tebi i tvom ocu, Amin”, poručio je on.

Nezvanično, riječ je o Mehmedu Kuljančiću.

Simojlovićeva kaže da je o svim slučajevima u kojima su pojedinci na društvenim mrežama podržali teroristički napad u Zvorniku i napadača Ibrića obaviještena kancelarija Tužilaštva BiH i postupajući tužilac u ovom predmetu, koji je naložio preduzimanje daljih mjera i radnji.

“CJB još jednom poziva sve građane da se uzdrže od širenja mržnje, rasne i vjerske netrpeljivosti na društvenim mrežama”, rekla je Simojlovićeva.

Nerdin Ibrić je 27. aprila izvršio teroristički akt tako što je upao u Policijsku stanicu Zvornik i pucao iz puške uzvikujući “Alahu ekber”. U napadu je ubijen policajac Dragan Ćurić, dok su ranjeni policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Poražavajući rezultati: U BiH 187.000 nezaposlenih

U periodu od januara do marta radnu snagu BiH...

Temperature rastu: Danas do 34 stepena

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar...

Odakle dolazi najviše nesigurnih proizvoda u BiH?

Hemijski rizik, rizik od gušenja, strujnog udara, požara ili...