Zaplašivanje u Tesliću: Policija RS pretresala i istjerala bošnjačku djecu iz škole!?

/

U mjestu Slatina kod Rajseve, općina Teslić pripadnici MUP-a Republike Srpske jučer su pod punom ratnom spremom ,naoružani dugim cijevima pretresali bošnjačku djecu, piše novinska agencija Patria.

-Djecu su istjerali iz škole, radi se osnovcima. Pretresali su ih i onda poslali da pješke idu kući. Nisu im dali da koriste autobus, javio nam je mještanin Slatine, povratničkog naselja čija je djevojčica bila među tom djecom.

Nakon što su jučer ujutro u Potočarima upali u vrtić i preplašili vaspitačice i djecu, pripadnici MUP-a RS po naredbi ministra Dragana Lukača koji je nemušto pravdao se na pressu u Banja Luci da hapšenja nisu usmjerena samo protiv Bošnjaka, sila je demonstrirana i nad osnovcima.

Ako je već tako kako kaže Lukač, zbog čega se onda hapse samo Bošnjaci i zašto policija pretresa čak i bošnjačku djecu u Republici Srpskoj?

Za sada se nijedna nevladina organizacija za zaštitu prava djece nije oglasila povodom terora koji provodi Lukačeva policija. 

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Tešanj: Krađa na auto otpadu u Raduši

Prema zvaničnim informacijama iz MUP ZDK u vremenskom periodu...

Tešanj: U Cerovcu opljačkana vikendica

Prema zvaničnim informacijama MUP ZDK, u vremenskom periodu od...

Vozač povrijeđen nakon slijetanja vozila s ceste kod Zenice

Jedna osoba je povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se...

Tragedija u BiH: Utopio se maloljetnik

U utorak 18. juna, u Jablaničkom jezeru utopio se...