Policijski službenici lišili slobode lice Š.E. iz Zenice koje je oštetilo više parkiranih vozila

/

Dana 02.05.2015. godine, u 08,15 sati, dežurnoj službi Policijske stanice Centar je prijavljeno da je u toku noći 01/02.05.2015. godine, u ulicama Kočevska čikma i Kočeva u Zenici, došlo do oštećenja na četiri parkirana putnička motorna vozila:

  • marke „Honda“, registarskih oznaka 826-M-862, vlasništvo A.S. iz Zenice,
  • marke „Fiat Stilo“, njemačkih registarskih oznaka RO-VD22, vlasništvo V.Z. iz Zenice,
  • marke „Opel Astra“, registarskih oznaka M43-J-034, vlasništvo D.S. iz Zenice, i
  • marke „Hyundai Accent“, registarskih oznaka 491-M-239, vlasništvo B.N. iz Zenice.

Odmah nakon zaprimljene prijave na lice mjesta su izašli policijski službenici koji su potvrdili tačnost prijave, te obezbijedili lice mjesta do dolaska uviđajne ekipe. Kako je utvrđeno izvršenim uviđajem, na predmetnim vozilima su od strane nepoznatog lica ili više njih, upotrebom većeg betonskog komada koji je pronađen na licu mjesta, razbijena prednja vjetrobranska stakla, polomljeni brisači, te oštećeni retrovizori i lim, čime je na vozilima pričinjena veća materijalna šteta.Nakon završenog uviđaja poduzimane su intenzivne aktivnosti na identifikovanju izvršioca krivičnog djela, te su operativnim radom na terenu, policijski službenici Policijske uprave I u Zenici došli do saznanja da se u vezu sa navedenim krivičnim djelom može dovesti lice Š.E. iz Zenice. Dana 04.05.2015. godine, navedeno lice je od strane policijskih službenika lišeno slobode, te privedeno u policijske prostorije gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.Nakon kompletiranja svih dokaza i obavještenja, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica:

– Š.E., rođenog 1991. godine, iz Zenice,

zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Oštećenje tuđe stvari“ iz člana 293. Krivičnog zakona FBiH.Napominjemo da se radi o licu koje je višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela.

Odsjek za odnose s javnošću, analitiku i planiranje MUP-a  ZDK

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Tešanj: Krađa na auto otpadu u Raduši

Prema zvaničnim informacijama iz MUP ZDK u vremenskom periodu...

Tešanj: U Cerovcu opljačkana vikendica

Prema zvaničnim informacijama MUP ZDK, u vremenskom periodu od...

Vozač povrijeđen nakon slijetanja vozila s ceste kod Zenice

Jedna osoba je povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se...

Tragedija u BiH: Utopio se maloljetnik

U utorak 18. juna, u Jablaničkom jezeru utopio se...