JOŠ JEDNA USPJEŠNO REALIZOVANA AKCIJA ČIŠĆENJA

/

U našoj općini realizovana je još jedna volonterska akcija „Učinimo to zajedno da Doboj Jug zablista“ u sklopu velike volonterske akcije jedne od najvećih u Bosni i Hercegovini „Let s do it – Očistimo zemlju za 1 dan“ u kojoj je učestvovalo oko 40 volontera koji su vrijedno čistili obalu rijeke Usore i pješačku stazu, te s ponosom možemo reći da je naša zajednica još ljepše mjesto za življenje.

Organizator akcije u našoj općini je Mjesna zajednica Matuzići, a članovima Savjeta pridružile su se članice Udruženja žena „MAJKA“, radnici firme „Doboj putevi“, JKP „VIS“, građani, te učenici O.Š „21.Mart“.

Ovom prilikom zahvaljujemo se svim volonterima koji su se odazvali na poziv i pomogli da naša općina bude čistija i zdravija dokazujući da imaju sluha za prirodu i svoju okolinu.

Načelnica općine Jasminka Begić zbog službenog odsustva nije mogla učestvovati u akciji, ali njena podrška nije izostala ni za ovu aktivnost prilikom organizovanja i koordinacije sa drugim akterima koji su dali svoj doprinos da se sve realizuje uspješno i sa vidljivim rezultatima, te je istakla: „ Željela bih da budemo svi jednog dana svjesni da nam je priroda poklon koji koristimo i naša je moralna obaveza da brinemo o njoj i zajednički se borimo da spriječimo negativne uticaje i na prirodu i na čovjeka kako bismo živjeli srećno i u zdravom okruženju.“.

Veliko hvala i našim privrednicima koji su nesebično podržali akciju kao i mnogobrojne druge aktivnosti u zajednici, a oni su: D.O.O „GORICIANA“, D.O.O „EURO-METALI“, D.O.O „HIFA“, D.O.O „PRINCESS“.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Novi 3D – digitalni mamograf od danas u Općoj bolnici Tešanj

Danas je Općoj bolnici Tešanj uručen skrining mamograf, što...

Još jedna velika pljačka novca u Doboju, policija na nogama

Dobojska policija traga za lopovom ili više njih koji...

Firma SeCom Jelah prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

Firma SeCom Jelah je pružila podršku Mješovitoj srednjoj školi...