Hapšenja u MUP-u TK, slobode lišen Samir Aljukić i još tri policijska službenika

/

Po naredbi Kantonalnog tužilaštva Tuzla, službenici Federalne uprave policije uhapsili su četiri policijska službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona. Riječ je o vršiocu dužnosti policijskog komesara MUP-a Samiru Aljukiću, pripadniku specijalne policije Jasminu Kurtiću, te policijskim službenicima Adnanu Đuloviću i Vedranu Matoviću.

Sumnjiče se da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja i druga krivična djela. Po naredbi Općinskog suda Tuzla i pod nadzorom nadležnog tužilaštva vrše se pretresi stambenih objekata, službenih prostorija i vozila koje koriste navedene osobe.

Od izvora bliskih istrazi, saznajemo da se već godinu dana prate postupci uhapšenih. Dovode se u vezu sa više krivičnih djela. Ove osobe su osumnjičene da su unazad nekoliko godina, ucjenjivale privrednike na području TK, a u vezi sa određenim dozvolama za transport i saobraćajnim kaznama. Između ostalog i za reketiranje sadašnjeg premijera FBiH Fadila Novalića, namještanje tehničkih pregleda, nezakonito disciplinsko oslobođanje za novac.

Po završetku kriminalističke obrade, uhapšene osobe će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predate u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Tuzla na postupanje, navode iz Federalne uprave policije.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Evo koliko koštaju najskuplji stan i kuća u BiH, ali i gdje su najjeftiniji stanovi na Balkanu!

Potražnja za nekretninama u Bosni i Hercegovini stalno raste,...

Četrdeset zaposlenika UIO palo na ispitu općeg znanja, neki su premješteni na niže pozicije

Četrdeset od 127 radnika Uprave za indirektno oporezivanje Bosne...

Vlada FBiH izdvojila 533.000 KM za podršku domaćinstvima pogođenim poplavama

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, svjesno izazova s...

Slijedi li kolaps energetskog sistema u Federaciji BiH?

 Energetski sistem u Federaciji BiH je u velikim problemima,...