Hapšenja u MUP-u TK, slobode lišen Samir Aljukić i još tri policijska službenika

/

Po naredbi Kantonalnog tužilaštva Tuzla, službenici Federalne uprave policije uhapsili su četiri policijska službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona. Riječ je o vršiocu dužnosti policijskog komesara MUP-a Samiru Aljukiću, pripadniku specijalne policije Jasminu Kurtiću, te policijskim službenicima Adnanu Đuloviću i Vedranu Matoviću.

Sumnjiče se da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja i druga krivična djela. Po naredbi Općinskog suda Tuzla i pod nadzorom nadležnog tužilaštva vrše se pretresi stambenih objekata, službenih prostorija i vozila koje koriste navedene osobe.

Od izvora bliskih istrazi, saznajemo da se već godinu dana prate postupci uhapšenih. Dovode se u vezu sa više krivičnih djela. Ove osobe su osumnjičene da su unazad nekoliko godina, ucjenjivale privrednike na području TK, a u vezi sa određenim dozvolama za transport i saobraćajnim kaznama. Između ostalog i za reketiranje sadašnjeg premijera FBiH Fadila Novalića, namještanje tehničkih pregleda, nezakonito disciplinsko oslobođanje za novac.

Po završetku kriminalističke obrade, uhapšene osobe će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predate u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Tuzla na postupanje, navode iz Federalne uprave policije.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Demografska slika u BiH sve crnja: U školama jedva 350.000 djece

Demografska slika Bosne i Hercegovine sve je crnja. Tako...

Na šta zatvorenici troše novac i sa kojim iznosom mogu raspolagati?

O uvjetima, pravima i mogućnostima koji imaju zatvorenici u...

Vlada FBiH im povezuje radni staž, a oni troše milione na 20 novih limuzina

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine odobrila je 20.000 KM...