RAK SE PRIDRUŽUJE OBILJEŽAVANJU SVJETSKOG DANA TELEKOMUNIKACIJA I INFORMACIONOG DRUŠTVA

/

Regulatorna agencija za komunikacije se pridružuje obilježavanju 17. maja,Svjetskog dana telekomunikacija, koji ove godine obilježava 150. godišnjicu postojanja i rada Međunarodne unije za telekomunikacije (ITU).

Međunarodna unija za telekomunikacije je najstarija agencija Ujedinjenih nacija koja ima ključnu ulogu u kreiranju uslova za globalni razvoj telekomunikacija i informacijsko-komunikacijskog društva.  Kao i svake godine, i ove,  godine, Međunarodna unije za telekomunikacije obilježava 150. godinu postojanja uz posebnu temu – povezivanje svijeta putem najnaprednijih tehnologija i inovacija, podsjećajući ovom prilikom, da je informacijsko-komunikacijski svijet prešao dalek put od telegrafa do Interneta.

Bosna i Hercegovina, članica ITU-a, nastoji pratiti trendove u razvoju, omogućavajući građanima ravnopravan pristup mogućnostima koje pruža svijet telekomunikacija i informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

Podsjećanja radi, 17. maj se obilježava kao Svjetski dan telekomunikacija od 1969. godine, kao znak sjećanja na osnivanje Međunarodne unije za telekomunikacije i potpisivanje prve Međunarodne konvencije o telefoniji i telegrafiji davne 1865. godine. Ovaj dan je zvanično proglašen Svjetskim danom telekomunikacija 1973. godine.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca, evo šta očekuju poslodavci

Poslodavci su tražili da se na narednoj sjednici Ekonomsko-socijalnog...

Oduzet arsenal oružja, detonatori i droga, muškarac završio iza rešetaka

Policija je uhapsila Ž.S. iz Ugljevika kojem je određen...

Cijene nekretnina su vrtoglave: Diktiraju li ih perači novca?

Većina građana manji stan otplaćuje tokom cijelog radnog vijeka,...

Koliko se često čiste vagoni, zašto se karte u Željeznicama FBiH izdaju kao prije 30 godina

Zašto se karte za putničke vozove u Javnom preduzeću...