Deset policijskih službenika položilo zakletvu

/

Danas, 19.05.2015. godine, u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona upriličeno je svečano polaganje zakletve za deset kandidata, koji su okončali osnovnu policijsku obuku na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova u Sarajevu i koji su zasnovali radni odnos u ovom ministarstvu u činu mlađeg inspektora.Nakon polaganje zakletve, mlađi inspektori su potpisali etički kodeks policijskog službenika, te ugovore o radu.Svečanosti je prisustvovao ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Hajrudin Žilić, koji je u svom obraćanju kadetima čestitao na završetku edukacije i postignutim rezultatima, te ukazao na specifičnost i težinu policijskih poslova, kao i obavezu zakonitog i profesionalnog postupanja kadeta u njihovom budućem radu, uz obavezu dosljednog i maksimalnog poštivanja ljudskih prava i dostojanstva. Nakon ministra Žilića kadetima se obratio policijski komesar Semir Šut, koji je u svom izlaganju naglasio da je profesionalno postupanje i djelovanje policijskih službenika zaista jedna stalna borba i da će obavljati jedan od najčasnijih, ali sigurno i najtežih i najopasnijih poslova, a to je očuvanje lične i imovinske sigurnosti građana i da će obavljajući te poslove mnogi doći u situaciju da u namjeri zaštite života naših građana rizikuju vlastiti  život i zdravlje. 

“Očekivanja zajednice su velika i naši građani žele da sa svojim porodicama žive i rade u sigurnom i uređenom ambijentu. Mi smo se na to obavezali i to im moramo priuštiti. Samo časnim, profesionalnim i ozbiljnim radom i pristupom radnim zadacima, možemo odgovoriti postavljenim zahtjevima. Želim vam puno sreće u radu, odlične rezultate, da budete moralni i profesionalni službenici na koje će naše ministarstvo biti ponosno, a sa druge strane,  isto tako, da budete časni građani”,  na kraju svog obraćanja rekao je komesar Šut.

Odsjek za odnose s javnošću, analitiku i planiranje MUP-a ZDK

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Konačno pojašnjenje NOS BiH: Evo zbog čega je došlo do nestanka struje

“Dana 21.06.2024.godine, u 12:24 časa došlo je do raspada...

Jaka kiša “potopila” dijelove Bužima i Velike Kladuše, građani i mehanizacija na terenu

Snažno nevrijeme praćeno velikom količinom padavina zahvatilo je tokom...

U nevremenu koje je pogodilo BiH ima povrijeđenih. Grad najavljen i danas

U Bosni i Hercegovini se danas očekuje umjereno do...

Gradnja autoputa sjeverno od Zenice napreduje, ali jedna važna dionica još čeka izvođača

Zeničko-dobojski kanton jedno je veliko gradilište kada se govori...