OPĆINA USORA: PODRŠKA KOLEGI POVODOM OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE

/

Kako bi smo gradili budućnost u slozi i solidarnosti jedni sa drugima i ostvarivali pozitivne zajedničke aktivnosti od važnosti za budući uspjeh u lokalnim zajednicama moramo se poštovati, razumjeti i podržavati, a u to ime i povodom obilježavanja Dana općine Usora i Dana 110.brigade HVO-e Usora načelnica općine Jasminka Begić prisustvovala je svečanoj sjednici Općinskog vijeća Usora želeći pružiti podršku kolegi, načelniku općine Usora g-dinu Iliji Nikić kao i do sada, prateći aktivnosti različitih sadržaja koje je organizovao.
U Sportskoj dvorani Osnovne škole „ Ivana fra Frane Jukića“ Sivša povodom obilježavanja Dana općine Usora i Dana 110.brigade HVO-e Usora upriličen je divan i nezaboravan prijem za brojne zvanice, predstavnike javnog i političkog života koji su iskazali interes da podrže i uveličaju svečani trenutak s jedne strane i s druge strane jasno smo mogli primjetiti obostran interes za dobru poslovnu saradnju kako sa domaćim akterima tako i sa predstavnicima susjednih općina, ali ne samo u Bosni i Hercegovini već i u susjednoj Republici Hrvatskoj koji su u ugodnom razgovoru sa načelnicom općine predložili da posjete u narednom periodu i našu općinu, mislimo prvenstveno na predstavnike grada Zagreba.

Načelnica općine Jasminka Begić uručila je skroman poklon svom kolegi, čestitala Dan općine Usora i Dan 110.brigade HVO-a Usora i ovom prilikom istakla važnost dobre međuopćinske saradnje ne samo zato što su općina Doboj Jug i općina Usora male lokalne jedinice već zato što se mogu iskorititi kao alat za procjenu potreba i pogodnosti za obostranu korist u cilju dugoročne i učinkovitije saradnje na zadovoljstvo svih uključenih strana sa krajnjim ciljem koji se odnosi na cjelokupno građanstvo. Moja saradnja sa kolegom, načelnikom općine Usora jako je dobra, on je zaista jedan divan i vrijedan čovjek, već smo i ranije organizpvali radne sastanke povodom zajedničkih projekata koji su od značaja za općine i nikada nismo imali poteškoće u ostvarivanju svojih ciljeva, a nadam se da ćemo nastaviti i dalje raditi u kontinuitetu i podržavati se dobrim savjetima i prijedlozima. Moje namjere su iskrene kada je u pitanju težnja ka životu u slozi i zajedničkom radu kako bi gradili srećniju i svjetliju budućnost za sve nas, te kako bi sa strpljenjem i mudrošću podnijeli sve izazove i teškoće koje nam se nameću u svakodnevnom životu, radu i djelovanju. Podržat ću uvijek zdrave inicijative i biti otvorena da razgovaram sa zainteresovanim akterima kada su u pitanju konkretni i kvalitetni projekti kako bi naša lokalna zajednica i građani imali korist od toga jer sada više nego ikada treba biti oprezan, a raditi ciljano i bez lažnih obećanja od kojih nema niko koristi osim što možemo biti na velikom gubitku i poslužiti kao loš primjer u funkcionisanju lokalne uprave, do sada hvala Bogu odvija se sve po planu i sve što sam obećala sama sebi još kada sam bila kandidat za načelnicu općine, ispunjava se.

Kabinet Načelnice općine Doboj Jug

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Emotivni oproštaj: Mještani Karadaglija i Jablanica ispratili dugogodišnjeg doktora u penziju

Na inicijativu Begunića Feždada iz Karadaglija, mještani mjesnih zajednica...

Pokušaj mita u Usori: Dvojac pokušao podmititi kantonalne inspektore

Kako stoji u izvještaju MUP-a ZDK na području Zeničko-dobojskog...

Sretne vijesti iz Opće bolnice: Rođeno 5 beba u jednom danu!

U protekla 24 sata, na porođajnom odjelu Opće bolnice...

Zbog radova na elektroenergetskim objektima, struje neće biti od 09:00 do 15:00 sati

Zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, bez električne energije...