(UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE) Poruka SAD-u da se povuče iz Iraka: Član ISIS-a odrubio glavu američkom fotoreporteru

/

Prema pisanju britanskog Daily Maila, nestali američki fotoreporter James Wright Foley je ubijen u utorak. Time su vođe Islamske države Iraka i Levanta poslale poruku SAD-u da povuče svoje snage iz Iraka.

Foley je radio u Siriji, a nestao je 22. novembra 2012. godine. Članovi ISIS-a su objavili fotografije i snimak pod nazivom “Poruka SAD-u” na društvenim mrežama kao dokaz njihovog barbarskog čina. Ubili su ga odrubljivanjem glave.

Grupa koja tvrdi da kontroliše veći dio sjevernog Iraka i dijelove Sirije prijeti da će ubiti i novinara Jela Sotloffa, koji je nestao u augustu 2013. godine u Siriji, ako američki predsjednik Barack Obama ne naredi prekid napada na ovu terorističku grupu.
Izvor: klix.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Pogledajte kako se Zagrepčaninu za nekoliko sekundi zapalio električni romobil (VIDEO)

Na društvenim mrežama pojavio se snimak sa jednog parkinga,...

Emotivna objava Usame Zukorlića: Otkrio gdje je umrla njegova majka

Usame Zukorlić na svom zvaničnom Facebook profilu objavio je emotivnu...

Potvrđeno: Poginuo iranski predsjednik i svi putnici u helikopteru

Ebrahim Raisi, predsjednik Irana, poginuo je u helikopterskoj nesreći,...

Značajan pad prodaje pesticida u EU

Došlo je do upadljivog pada količine pesticida prodatih u...