BOSANSKO GRAHOVO: DANAS PROMOCIJA KAMPANJE ‘BIRAJ ŽIVOT BEZ ORUŽJA’

/

 Promocija kampanje “Biraj život bez oružja” biće održana danas u Bosanskom Grahovu, u svrhu jačanja svijesti o opasnostima posjedovanja nelegalnog malog oružja i lakog naoružanja u domaćinstvima širom BiH, saopćio je UN.

Kampanjom će stanovništvo biti direktno informisano o Zakonu o amnestiji koji omogućava svim građanima da oružje i minsko-eksplozivna sredstva koje imaju u nelegalnom posjedu bez ikakve sankcije predaju policiji.Zakon o amnestiji je na snazi do kraja 2014. godine. Promocija će biti održana na parkingu u Ulici Maršala Tita, sa početkom u 11.00 sati. Novinarima će se obratiti glasnogovornik Uprave policije Kantona 10 Ivica Vrdoljak. Kampanju “Biraj život bez oružja” na prostoru cijele BiH provode Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, kantonalna ministarstava unutrašnjih poslova i Policija Brčko distrikta BiH. 

Aktivnosti kampanje finansira Evropska unija, a provodi se uz podršku Centra za kontrolu streljačkog i lakog naoružanja u istočnoj i jugoistočnoj Evropi (SEESAC), UNDP-a, Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, Misije OSCE-a u BiH, Vlade Velike Britanije, UNICEF-a i WORLD FUTURE COUNCIL-a. 
Projekat je usklađen sa Međunarodnim standardima za kontrolu malog oružja (ISACS).(ONASA)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Tešanj: Tokom vikenda rođeno pet beba

Kako stoji u izvještaju Službe civilne zaštite, na porođajnom...

Tešanj: Adnan Lihić napustio SDA ?!

Kako nezvanično saznajemo, dugogodišnji član  užeg rukovodstva SDA Tešanj,...

Amina Kopić: Učenica generacije 2020 – 2024 “JU Srednje tehničke škole” Tešanj

Učenica generacije "JU Srednje tehničke škole" Tešanj je Amina...

Narcis Halilović predsjednik Bosanskog pozorišta Tešanj: U kulturu se jako malo ulaže

Gost našeg podcasta bio je Narcis Halilović, koji je...