NAČELNICA OPĆINE NA SJEDNICI VLADE ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA

/

Načelnica općine Jasminka Begić prisustvovala je na 12.sjednici Vlade Zeničko-dobojskog kantona na kojoj su se razmatrale važne Odluke za rad i djelovanje državnih institucija, te finansiranje projekta „Sigurna kuća za žene žrtve nasilja u porodici i zajednici sa područja Zeničko-dobojskog kantona“ pokazujući političku odgovornost za najosjetljivija pitanja marginaliziranih kategorija.

Prije početka sjednice načelnica općine iskoristila je priliku da razgovara i sa Ministrom finansija Andrejom Kajić o projektima koji su već u fazi realizacije, a za koje je potrebna pomoć i nadležnih ministarstava jer su u ulozi sufinansijera, iskazana i obećana još u prošloj godini, također pridružio im se i Poslanik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona Senaid Begić koji se nesebično kao i do sada zalaže za razvoj naše općine i ulaže značajne napore da se pojedine problematike što hitnije rješavaju u koordinaciji sa načelnicom općine udružujući snage i hvatajući se u koštac sa svim izazovima koje nameće svakodnevnica pred svakog pojedinca posebno pred najodgovornije osobe u društvenom i političkom životu.

Osim Ministra finansija načelnica općine susrela se i razgovarala je i sa drugim akterima u javnom i političkom životu o situaciji u našoj lokalnoj zajednici u pogledu iscrpnih aktivnosti u stvaranju uslova za normalno funkcionisanje organa uprave i kao krajnji cilj ostvarivanje potreba naših građana u normalizaciji uslova za život što je dobra prilika da se upoznaju kako sa dobrom perspektivom tako i sa razvojnim šansama naše općine, ali i preprekama koje usporavaju ili blokiraju razvojni proces u koji su uloženi svi značajni resursi i kapaciteti.

Kabinet Načelnice općine Doboj Jug

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Doboj Jug: Održano Međuopćinsko sportsko takmičenje osoba sa invaliditetom

U sklopu projekta „Međuopćinsko sportsko takmičenje osoba sa invaliditetom“...

Doboj Jug: Ukraden moped ispred kuće

U toku noći 20/21.07.2024. godine, u mjestu Bukvik-Mravići, Doboj...

BiH i Srbija zajedno rekonstruišu prugu od Rume do Doboja

Na sjednici je utvrđen Prijedlog sporazuma o suradnji na...

Ramo Isak: Najpopularniji sam političar

U posjeti Tešnju bio je Ministar unutrašnjih poslova i...