Putnica u avionu: Nisu mi dali limenku pića jer sam muslimanka i mogla bih je upotrijebiti kao oružje

/

Običan zahtjev za neotvorenom limenkom dijetne Coca Cole doveo je ženu po imenu Tahera Ahmad do suza.

Tahera Ahmad (31), direktorica na međuvjerskim studijama na Univerzitetu Northwestern, putovala je u petak avionskom kompanijom United Airlines iz Chicaga u Washington na konferenciju o promicanju dijaloga između izraelske i palestinske mladeži. Na sebi je nosila maramu.

Iz higijenskih razloga, žena je tražila neotvorenu limenku gaziranog pića, no stjuardesa joj je kazala kako ne je ne može dobiti.

“Nismo ovlašteni da dajemo neotvorene limenke putnicima, jer ih mogu iskoristiti kao oružje u avionu”, kazala joj je stjuardesa koja je ubrzo nakon toga putniku koji je sjedio u blizini bez problema donijela neotvorenu limenku piva.

Glasnogovornik avionske kompanije, Charles Hobart je kazao kako je stjuardesa nekoliko puta pokušala udovoljiti putnici, no kako je došlo do nesporazuma. Nije ulazio u detalje o pojedinostima tog navodnog nesporazuma, no naglasio je kako će svakako razgovarati sa putnicom u cilju boljeg razumijevanja ove situacije.

Ahmed pak kaže kako se osjećala diskriminisanom i poniženom, budući da je stjuardesa drugom putniku donijela limenku bez prigovora.

Ipak, ističe kako ju je najviše zaboljela reakcija ostalih putnika koje je upitala za reakciju.

“Čovjek koji je sjedio s druge strane se okrenuo prema meni i kazao: ‘Vi muslimani morate začepiti’. Osjećaja sam bijes i mržnju u njegovim očima i glasu. Rasplakala sam se. Očekivala sam da će me ljudi bar braniti, a većina je samo u nevjerici odmahivala glavom”, kazala je Ahmed.

Nakon što je svoje iskustvo podijelila na Facebooku, uslijedila je podrška na društvenim mrežama pod hashtagom #unitedfortahera.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Oluja Boris u Europi: Zašto je postala katastrofa epskih razmjera?

Oluja Boris već je donijela ekstremne količine kiše širom...

Sve teža situacija sa poplavama u Europi: Proglašeno stanje prirodne katastrofe u Poljskoj

Gradonačelnik Lądek-Zdrója Tomasz Nowicki je već u subotu, 14....

Kako će se od novembra ulaziti u EU: Uzimanje otisaka i fotografiranje lica

Pregled pasoša, uzimanje otisaka najmanje četiri prsta i fotografiranje,...

Izbio veliki požar u Sutomoru

Vatrena stihija koja se pola sata nakon ponoći razbuktala...