REAKCIJE POSLANIKA U PREDSTAVNIČKOM DOMU PARLAMENTA FBIH NA PRIVOĐENJE FEDERALNOG MINISTRA J. IVANKOVIĆA – LIJANOVIĆA

/

Biće šteta ako borba protiv korupcije počne na jednoj maloj stranci i završi na njoj bude i završena , rekao je danas novinarima u Sarajevu, poslanik Narodne stranke Radom za boljitak u Parlamentu Federacije BiH (FBiH) Ivica Jurčić.

 Jurčić je uoči današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH povodom privođenja federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerke Ivankovića-Lijanovića i dopredsjednika Narodne stranke Radom za boljitak rekao da je “ovaj narod neko doveo na koljena, to je trajalo 20 godina i znamo ko su ti”. 
Na pitanje da li politika stoji iza današnje akcije “Meso” koju provodi Tužilaštvo BiH Jurčić je rekao da mu je poznata da je akcija “Meso” u toku, te da je već ranije bila najavljivana. 
Zastpunik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Marinko Čavara je rekao da vjeruje da su aktivnosti Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Tužilaštva BiH utemeljene na kaznenim djelima. 
“Nadam se da će aktuelna vlast Federaciji BiH jednom odgovarati za rušenje pravnog i ustavnog poretka u BiH”, rekao je zastpunik Čavara. Poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Jasenko Selimović rekao je da SDP podržava rad Tužilaštva BiH i policije. “Neka svako individualno odgovara za svoje postupke. Ne bih špekulisao da li današnja akcija ima političku pozadinu. Sigurno će ostaviti određene posljedice na rad Vlade FBiH. Mi smo više puta tražili od Lijanovića da podnese ostavku i spasi poljoprivredu u BiH”, dodao je Selimović. Ministar energije, rudarstva i industrije Erdal Trhulj rekao je kako će Vlada FBiH o današnjoj akciji Tužiteljstrva BiH kodnog naziva “Meso” svoj stav iznijeti  tokom današnje sjednice Vlade.


(ONASA)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca, evo šta očekuju poslodavci

Poslodavci su tražili da se na narednoj sjednici Ekonomsko-socijalnog...

Oduzet arsenal oružja, detonatori i droga, muškarac završio iza rešetaka

Policija je uhapsila Ž.S. iz Ugljevika kojem je određen...

Cijene nekretnina su vrtoglave: Diktiraju li ih perači novca?

Većina građana manji stan otplaćuje tokom cijelog radnog vijeka,...

Koliko se često čiste vagoni, zašto se karte u Željeznicama FBiH izdaju kao prije 30 godina

Zašto se karte za putničke vozove u Javnom preduzeću...