Doboj Jug: Izvještajna skupština Sindikata policije ZDK

/

Osim podnošenja i usvajanja izvještaja o radu, financijskih izvještaja sindikalne organizacije policije MUP-a ZDK za protekli izvještajni period, delegati  ove skupštine  su u svom planu i programu djelovanja među  prioritetnim aktivnostima istakli rješavanje radno-pravnog statusa policije, te iznijeli niz mjera i aktivnosti koje će preduzimati prema svim nivoima vlasti, kako bi se položaj policije poboljšao ili bar ujednačio na nivou Federacije BiH.      

Predsjednik ovog sindikata Almir Salkičević je  između ostalog iznio tri zahtjeva od kojih
sindikat policije MUP-a ZE-DO kantona neće odustati. Radi se o izjednačavanju plaća na nivou Federacije BiH u skladu sa Zakonom iz 2009.godine kojeg kanton apsolutno ne  primjenjuje, zatim da prilikom odlaska u penziju policija ima povoljniji status gdje bi im se za osnovicu penzije obračunavale prosječne plaće pet zadnjih odnosno pet najpovoljnijih godina rada.

Osim toga policija koja je upisala ratni staž, umjesto da bude nagrađena, kažnjava se na visinu penzije, jer im ratni staž umanjuje osnovicu za obračun penzije. Ova i druga pitanja će se uskoro naći na adresama zvaničnih institucija vlasti“, kazao je Salkičević.

U ime domaćina, sindikalne organizacije policije PS Doboj Jug, kolege-sindikalce, delegate ove skupštine je pozdravio Elvir Delić, potpredsjednik sindikata policije PS Doboj Jug, te zamjenik komandira ove PS Mihret Skula, dok su se u ime  općinske načelnice Jasminke Begić koja je bila spriječena prisustvovati ovom sastanku obratili Meho Hodžić, predsjednik
sindikalne organizacije organa uprave općine Doboj Jug i Miralem Begić, predsjedavajući Foruma za bezbjednost građana općine Doboj Jug zaželjeli delegatima uspješan rad.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Vlada ZDK odobrila 100.000 KM za poslovnu zonu u Tešnju

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na sjednici kojom je predsjedavala premijerka...

OO Merhamet Doboj Jug počeo sa radom

Općinski načelnik Mirnes Tukić primio je danas u posjetu...

U posljednja 24 sata Tešanj bogatiji za 3 bebe

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako su na...

Tešanj: Problemi i izazovi za porodice s invalidnom i bolesnom djecom

Roditelji djece s invaliditetom koji žive u sredinama punim...