17-GODIŠNJAK PRIZNAO UBOJSTVO Tvrdi da je bilo slučajno i da nije u pitanju djevojka

/

BIJELJINA – Maloljetni M. I. (17) iz Bijeljine tijekom saslušanja u policiji i Tužiteljstvu priznao je da je u dvorištu Osnovne škole “Knez Ivo od Semberije” u subotu oko 13 sati ubio Stanka Gligorevića (16) i rekao da je to uradio slučajno, potvrdio je izvor blizak istrazi.

Naš izvor je dodao da privedeni mladić tvrdi da motiv ubojstva nije sukob oko neke djevojke u koju su obojica bila zaljubljena, već da je riječ o ubojstvu iz nehaja.

Istraga oko ubojstva koje je šokiralo Semberiju nastavljena je i jučer, a policija istražuje što je mogući motiv.

– Problem policiji predstavlja i što nije bilo izravnih očevidaca ovog ubojstva, već ću se neki dječaci samo vidjeli mladića kako bježi. Poslije ubojstva policija je na Facebook profilu od njih dvojice pronašla poruke koje su razmjenjivali, rekao je naš sugovornik.

On je rekao da su inspektori u porukama pronašli da su se njih dvojica dogovorila naći se na klupama u školskom dvorištu, ali se provjerava zbog čega su se točno trebali naći. Pojedini mediji prenijeli su da je motiv ubojstva to što su obojica bila zaljubljena u isti djevojku, međutim, policija je to isključila kao motiv.

– Njih dvojica su se poznavala, ali se provjerava koliko su bili dobri prijatelji i zbog čega su se našli. Uhićeni maloljetnik tvrdi da mu je pokazivao pištolj i kada ga je repetirao, da je u jednom trenutku slučajno opalio i pogodio Gligorevića u prsa, istaknuo je izvor iz istrage.

Nakon što je pogodio Gligorevića, on je pozvao Hitnu pomoć i rekao da je ranjen mladić i zatim se uspaničio i pobjegao s lica mjesta. Na mjesto događaja odmah je izišao veliki broj policajaca koji su pretraživali mjesto ubojstva i blokirali grad.

Oko 15.30 sati u policijsku postaju u pratnji oca došao je M. I. i priznao ubojstvo, a sa sobom su donijeli pištolj iz kojeg je pucano.

Načelnik Centra javne sigurnosti Bijeljina Žarko Ćosić rekao je da je mladić pištolj pronašao u kući, a da je vlasništvo prijatelja njegovog oca koji je otišao u inozemstvo, a pištolj nije predan na čuvanje u roku od 60 dana kako zakon nalaže.

On je pozvao sve građane, a posebno roditelje koji imaju vatreno oružje, da ga sklone izvan domašaja djece kako se sličan slučaj ne bi ponovio.

Stanko Gligorević bio je maturant Osnovne škole “Sveti Sava” i prije nekoliko dana s prijateljima je proslavio završetak osnovne škole.

Njegovi prijatelji za njega kažu da je uvijek bio miran i omiljen u društvu, kao i da M. I. sigurno nije imao motiv ubiti ga.

On je prije nekoliko dana na svom Facebook profilu napisao: “Odlazim i prolazi život pred očima, k’o da padam sa zgrade, a ti me dozivaš”. Na njegovom profilu deseci njegovih prijatelja su je tijekom subote i nedjelje ostavili oproštajne poruke.

U dvorištu škole gdje je počinjeno ubojstvo jučer se cijeli dan okupljao veliki broj njegovih prijatelja koji su sa suzama očima ostavljali cvijeće i poruke na mjestu gdje je ubijen.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Tragičan epilog nesreće: U sudaru kamiona i putničkog vozila preminula jedna osoba

Jedna osoba je poginula u saobraćajnoj nesreći koja se...

Automobil sinoć sletio s kolovoza, dvije osobe povrijeđene

U tuzlanskom naselju Sjenjak, sinoć oko ponoći dogodila se...

Fotografija nastala sat prije masakra: Damira (37) ubio penzionisani vojni policajac

Nedjelja je bila poseban dan u životu Damira Fijale...

U sudaru Tesle i BMW-a poginula jedna osoba

Jedna osoba je poginula, a dvije su teško povrijeđene...