DOBOJ JUG:U TOKU RADOVI NA REKONSTRUKCIJI KANALA ZA ODVODNJU OBORINSKIH VODA

/

Još uvijek su nam svježa sjećanja na katastrofalne majske poplave koje su zadesile i našu općinu, pa se još uvijek ulažu svi napori i resursi da se korak po korak saniraju posljedice koje su prouzrokovale poplave, ali i osigura sigurnost realizacijom projekata koji imaju za cilj da se omogući zaštita građanima od poplava koje bi u istom ili većem obimu mogle zadesiti ponovo našu općinu.

„Sve značajno što na sastancima dogovorimo kada su u pitanju projekti jedino se na terenu mogu uvjeriti da se sve odvija po planiranoj dinamici tako i za ovaj projekt mogu slobodno reći da se izvode radovi onako kako smo dogovorili, radnici su vrijedni, a nadzorni inžinjer sve prati u saradnji sa implementatorom projekta. Ovo je za našu općinu jedan od važnijih infrastrukturnih projekata i ne samo da obezbjeđujemo zaštitu od poplava već i dugoročno ima svoj cilj kada je u pitanju korištenje cijele površine kao buduće respektabilne poslovne zone koja će nam pomoći da se naša zajednica još više ekonomski razvija. Već neko vrijeme radim na tome da naša općina bude prepoznatljiva i privlačna sa investitore, svi su dobrodošli koji žele da ovdje realiziraju svoje poslovne ideje jer samim tim otvaramo i prostor za nova radna mjesta što bi mnogo značilo za sve nas jer problem nezaposlenosti nije samo aktuelan ovdje već i u cijeloj državi i time se trebamo ozbiljno pozabaviti u budućnosti ako su nam interesi i potrebe građana glavni prioritet.“, istakla je načelnica općine Jasminka Begić.

Protokol o saradnji u okviru projekta CESTA potpisali su Općina Doboj Jug i Catholic Relief Services / CRS/ kojim su definisane međusobne obaveze potpisinika vezane za implementaciju Projekta rekonstrukcije kanala odvodnje oborinskih voda na području poslovne zone u Matuzićima, finansiran od Američke agencije za međunarodni razvoj / USAID / i sufinansiranje općine Doboj Jug.
Projekt obuhvata rekonstrukciju i nadogradnju zemljanog kanala odvodnje oborinskih voda u dužini cca 1200 m što uključuje čišćenje i produbljivanje kanala, te građevinske radove kako bi se osigurala funkcionalnost odvodnje neovisno o vremenskim uvjetima. Zahvaljujući vrijednim i neumornim radnicima firme „INTER“ iz Tešnja, ekipi implementatora projekta i nadzornom inžinjeru Fetahu Džaferović iz firme „DIVANX“ Sarajevo izvođenje radova odvija se po dodgovorenoj dinamici, a trenutno se radi na zemljanim radovima i betoniranju kanala od Tržnog centra „Bingo“ prema nekadašnjoj firmi „Camel“.

Kabinet Načelnice općine Doboj Jug

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Emotivni oproštaj: Mještani Karadaglija i Jablanica ispratili dugogodišnjeg doktora u penziju

Na inicijativu Begunića Feždada iz Karadaglija, mještani mjesnih zajednica...

Pokušaj mita u Usori: Dvojac pokušao podmititi kantonalne inspektore

Kako stoji u izvještaju MUP-a ZDK na području Zeničko-dobojskog...

Sretne vijesti iz Opće bolnice: Rođeno 5 beba u jednom danu!

U protekla 24 sata, na porođajnom odjelu Opće bolnice...

Zbog radova na elektroenergetskim objektima, struje neće biti od 09:00 do 15:00 sati

Zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, bez električne energije...