Preda: BiH ima podršku EP za dalji proces evropskih integracija

/

Izvjestilac Evropskog parlamenta za BiH Christian Dan Preda izjavio je danas u Banjoj Luci da BiH ima podršku evropskog parlamenta za dalji proces evropskih integracija. On je s premijerkom RS Željkom Cvijanović razgovarao o političkim, ekonomskim i reformskim pitanjima, a razmijenili su mišljenja o tome kako treba posmatrati BiH unutar EU, a ne samo na lokalnoj perspektivi. 

Preda nije želio komentirati rezolucije pojedinačnih političkih stranaka u BiH, ističući da je njegov cilj, kao izvjestioca, da se postigne konsenzus o opštim pitanjima koja se tiču Bosne i Hercegovine. 

– Na dobrom smo tragu da dođemo do jednog solidnog teksta ekonomske agende, iza kojeg će moći da stoje svi oni koji treba da ga provode, a tu je najveći dio obaveza onaj koji otpada na dva entiteta – ponovila je Cvijanović. 

Ona je na pres-konferenciji rekla da je na sastanku razgovarano i o aktivnostima koje se provode na evropskom putu. 

Navela je da ne treba ulaziti u komentare različitih rezolucija, deklaracija ili političkih akata političkih partija u BiH, ali da postoje različiti tretmani međunarodnih institucija prema aktima određenih partija iz BiH. 

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Sporni tenderi koje su dobili Kinezi: Prijavljen direktor EPBiH i još nekoliko osoba

Kineska kompanija Dongfang Electric International Corporation u proteklom periodu...

Održana prva radionica u okviru projekta DANOVA NEXT

DANOVA NEXT predstavlja nastavak projekta DANOVA, koji je uspješno...

Večeras se vraća prva grupa hadžija u Bosnu i Hercegovinu

Prva grupa hadžija i hadžinica u utorak navečer, 25....

Norwegian Air Sweden ponovo uspostavio avioliniju za Oslo

Kako je i najavljeno, u petak je aviokompanija Norwegian...