AMBASADORICA FRANCUSKE U BIH GOSPOĐA KLER BODON BORAVILA U POSJETI OPĆINI MAGLAJ

/

Ambasadorica Francuske u BiH gospođa Kler Bodon posjetila je danas općinu Maglaj i sastala se sa Općinskim načelnikom i saradnicima, a sastanku su prisustvovali i predstavnik UNESCO-a Šešum Siniša te direktorica Doma kulture „Edhem Mulabdić“ Rašida Muhić, saopćeno je iz općine Maglaj.

S obzirom da je gospođa Bodon prvi put u posjeti Maglaju, Općinski načelnik je upoznao ambasadoricu sa ljepotama Maglaja ali i nažalost sa svim nedaćama koje su ovaj grad zadesile u prošlogodišnjim poplavama predstavivši prisutnima kako je tekao plan obnove Maglaja i šta je do sada urađeno kako bi grad vratio nekadašnji sjaj.

Ambasada Francuske zajedno sa UNESCO-om učestvuje u obnovi zgrade Doma kulture koja je pretrpjela velike štete u poplavama.

– Ja sam mogla da zapazim prolazeći kroz Vaš grad da su ljudi nasmijani i da je grad vratio svoju snagu i da lijepo izgleda. Francuski narod je bio dirnut sa svime što Vam se desilo, i razumiju Vas jer se na jugu Francuske često dešavaju poplave i Francuzi dobro znaju kako je kad izgubiš sve što imaš. U duhu solidarnosti zajedno sa Slovenijom smo u Parizu organizovali sastanak da Vam pomognemo. Tačno je da se moraju utvrditi prioriteti i da je infrastruktura jedna od njih , u isto vrijeme Francuska je zainteresovana i za kulturni aspekt kod nas je to jedno od osnovnih ljudskih prava. Puno smo radili sa UNESCO-m oko ovog projekta i drago mi je što smo zajedno u tome. Načelniče Vi prenesite Vašim građanima francusku solidarnost, izjavila je ambasadorica Francuske u BiH.

Delegacija je obišla prostorije Doma kulture te se na licu mjesta uvjerila kolika je šteta na ovoj ustanovi.

Predstavnik UNESCO-a je takođe izrazio zadovoljstvo što učestvuju u obnovi Doma kulture te da će sljedeći susret biti kada bude otvaranje obnovljenog Doma.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Ko ima pravo na porodičnu penziju i može li paralelno i raditi?

Nosilac porodične penzije ne može raditi i primati penziju....

Konačno pojašnjenje NOS BiH: Evo zbog čega je došlo do nestanka struje

“Dana 21.06.2024.godine, u 12:24 časa došlo je do raspada...

Jaka kiša “potopila” dijelove Bužima i Velike Kladuše, građani i mehanizacija na terenu

Snažno nevrijeme praćeno velikom količinom padavina zahvatilo je tokom...

U nevremenu koje je pogodilo BiH ima povrijeđenih. Grad najavljen i danas

U Bosni i Hercegovini se danas očekuje umjereno do...