Wizz Air otvorio svoju 20-tu bazu na aerodromu Tuzla, uskoro 63 nova radna mjesta

/

Danas postoji savršen razlog za slavlje na Međunarodnom aerodromu Tuzla. Wizz Air – najveći nisko tarifni avio prijevoznik u Centralnoj i Istočnoj Europi – otvorio je svoju 20. bazu na aerodromu Tuzla u centru Tuzlanskog kantona. Od maja 2013, kada je Wizz Air obavio svoj prvi let sa aerodroma Tuzla pa do otvaranja baze avio prevoznik je prevezao preko aerodroma Tuzla više od 290.000 putnika. Bazni avion podiže saradnju Wizz Air-a i Međunarodnog aerodroma Tuzla na sljedeći novi i za očekivati je značajan porast broja prevezenih putnika.

U sklopu proslave otvaranja baze, Wizz Air i Međunarodni aerodrom Tuzla sa zvanicama su danas ispratili prvi let sa aerodroma Tuzla za Memmingen u Njemačkoj. U prvoj sedmici baznih operacija otpočeti će letovi za 4 nove destinacije. Letovi za sve nove destinacije će operirati dva puta sedmično. Sjedišta na novim letovima su na prodaji sa početnih 19,99 KM (jedan smjer, uklj. sve takse i ne-opcione naplate) na wizzair.com. Zajedno sa ponudom od 5 postojećih ruta iz Tuzle – Malmo, Basel, Gothenburg, Dortmund i Eindhoven, Wizz Air će ovo ljeto ponuditi još 4 nove destinacije iz Tuzle: NOVE DESTINACIJE IZ TUZLE Nova ruta Dani Tuzla – Munich Memmingen Pon, Pet Tuzla – Stockholm Skavsta Pon, Pet Tuzla – Frankfurt Hahn Sri, Ned Tuzla – Oslo Sandefjord Torp Sri, Ned Gosti na slavlju su uživali u tonovima bosanskog folklora i tradicionalne bosanske igre u izvedbi članova lokalne folklorne skupine “Modrački mornari“. Wizz Air-ov avion A320 je dočekan uz poseban aerodromski pozdrav slapovima a putnici su usluženi bosanskim tradicionalnim slatkišima i posebnim jelima, ljubazan čin Međunarodnog aerodroma Tuzla.

„Zadovoljstvo nam je što smo u prilici prisustvovati otvaranju baze WIZZAIR-a na tuzlanskom aerodromu. Kao Vlada i partner na ovom projektu mi smo se obavezali da ćemo preuzeti dio obaveza i naše obećanje ćemo ispuniti, jer Međunarodni aerodrom Tuzla definitivno treba da bude, a on to već velikim dijelom i jeste, generator razvoja cjelokupne privrede Tuzlanskog kantona. Otvaranjem baze WIZZAIR-a stvaraju se uslovi za upošljavanje 63 osobe na Međunarodnom aerodromu Tuzla.”, izjavio je premijer Tuzlanskog kantona, Bego Gutić uz zahvalu Wizz Air-u što je u Vladi Tuzlanskog kantona prepoznao ozbiljnog partnera.

Generalni direktor Međunarodnog aerodroma, Rifet Karasalihović “Danas proslavljamo pravu prekretnicu u razvoju Međunarodnog aerodroma Tuzla i Tuzlanskog kantona. Mi, kao aerodrom, s ponosom opslužujemo stanovnike najmnogoljudnijeg kantona u Bosni i Hercegovini. Avio saobraćaj i povezanost avio linijama je bitan osnov za razvoj svake regije i ja ponosno mogu istaknuti da je zahvaljujući podršci našeg partnera Wizz Air, Tuzlanski kanton trenutno povezan sa devet evropskih gradova putem redovnih letova tokom cijele godine.” Na današnjem slavlju povodom otvaranja baze na aerodromu Tuzla glasnogovornik Wizz Air-a Daniel de Carvalho je izjavio: “Wizz Air je počeo s radom na aerodromu Tuzla u maju 2013.godine i od tada do danas je prevezao više od 290 hiljada putnika. Bazirajući jedan avion tipa Airbus A320 na aerodromu Tuzla avio kompanija sada nudi letove i za nove destinacije (München Memmingen, Oslo Torp, Stockholm Skavsta i Frankfurt Hahn) što rezultira povećanjem kapaciteta broja raspoloživih sjedišta od 70% u 2015. godini u odnosu na prethodnu godinu. Uz početne cijene letova iz Tuzle od samo BAM 19.99 vjerujemo da cijeli Tuzlanski kanton ima razlog za slavlje povodom otvaranja naše nove baze i ponuđenim mogućnostima za putovanje na odmor ili u poslovne svrhe kao i prilici za dodatno zapošljavanje u Tuzlanskom regionu.”

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Više od 50 posto ispitane djece u BiH doživjelo neprijatnosti na internetu

Prema istraživanju Vijeća Evrope, svaki peti maloljetnik doživio je...

Usvojene važne izmjene Zakona o PIO – pročitajte šta se mijenja

Zastupnici u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine...

Nova nada za zdravstveni sistem: BiH se pridružuje programu EU4Health

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine podržalo je inicijativu Ministarstva civilnih...