Šta je dogovoreno na nenajavljenom sastanku u Tesliću?

/

Na sastanku se razgovaralo o tehničkim detaljima postojećeg nacrta teksta reformske ekonomske agende koji je već bio prihvaćen od Vijeća ministara BiH I Vlade Federacije BiH

U Tesliću je danas održan radni sastanak kojem su prisustvovali predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, entitetski premijeri Fadil Novalić i Željka Cvijanović, šef Delegacije Evropske unije u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH Lars Gunnar Wigemark, kao i predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke.

 

Na sastanku se razgovaralo o tehničkim detaljima postojećeg nacrta teksta reformske ekonomske agende koji je već bio prihvaćen od Vijeća ministara BiH I Vlade Federacije BiH.

 

Tokom sastanka postignut je visok stepen saglasnosti i definiran je tekst koji bi u konačnici, tokom iduće sedmice, trebao biti i usvojen, saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg VMBiH.


CVIJANOVIĆ: NAREDNE SEDMICE NOVI SASTANAK O REFORMSKOJ AGENDI

 

Na sastanku predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića te entitetskih premijera Fadila Novalića i Željke Cvijanović s predstavnicima međunarodnih financijskih organizacija razgovarano je o reformskoj agendi, a već naredne sedmice uslijedit će nove aktivnosti o tom pitanju.

 

Premijerka RS-a Željka Cvijanović potvrdila je da je dosta toga u međuvremenu usaglašeno.

 

– Ostalo je još stvari o kojima treba da se razgovara u narednom periodu i cijenim da ćemo već sljedeće sedmice imati nove aktivnosti – kazala je Cvijanović, nakon sastanka predstavnika izvršne vlasti u BiH s predstavnicima Svjetske banke, Međunarodnog monetarnog fonda i Evropske unije.

 

Dodala je i da je ovo jedan od mnogobrojnih sastanaka posvećeno usaglašavanju o reformskoj agendi.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Vlada Federacije BiH dodjeljuje 2,3 miliona litara dizela poljoprivrednicima

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva saopćilo je da...

Most je davno gotov: Kada će konačno biti završen granični prijelaz u Gradišci

Zbog velikih gužvi na Graničnom prijelazu Gradiška, i građani...

Snažan zemljotres pogodio BiH, još nema podataka o jačini

Snažan zemljotres pogodio je Bosnu i Hercegovinu, a prema...

Još danas hladnije, od sutra lagani rast temperatura

U Bosni pretežno oblačno vrijeme većinom sa slabom kišom....