Napravljena čokolada koja se ne topi u rukama

/

Belgijski istraživač Frederic Depypere otkrio je način da spriječi čokoladu da se topi u rukama dok je jedete, te da održi svoju slasnu teksturu.

Ova čokolada u čvrstom stanju ostaje do 38 stepeni celzija, što je zapravo četiri stepena više nego što je slučaj kod običnih čokolada.

Inspiraciju za ovaj patent, Depypere je dobio nakon što su se njegove čokolade, koje je donio na svjetsku izložbu u Šangaju, po dolasku potpuno istopile.

Istraživač ove čokolade planira plasirati u zemljama kao što su Kina ili Indija.

Nova čokolada bi, pretpostavja se, u potpunosti mogla promijentii tržište u Aziji, Latinskoj Americi i Bliskom Istoku, piše Bloomberg Business, a istraživači firme Euromonitor predviđaju kako će se prodaja čokolade u ovim područjima do 2019. godine udvostručiti.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Počelo snimanje nastavka “Žikine dinastije”, pogledajte ko su novi Žika i Milan

U Beogradu je u toku snimanje novog nastavka čuvenog...

Severina u minijaturnom bikiniju: “Noge dugačke kao ponedjeljak” (FOTO)

Severina je očarala obožavatelje najnovijom fotografijom u bikiniju koju...

Milica Pavlović tražila od prijatelja da umjesto rođendanskih poklona pomognu liječenju djevojčice: Skupljen značajan iznos

Muzička zvijezda Milica Pavlović, nedavno je podijelila dirljive vijesti...

Emina Jahović demantirala glasine da nije u dobrim odnosima s bratom Mirsadom i snahom Dušicom

Brat pjevačice Emine Jahović, Mirsad Turkdžan (Jahović), oženio se...