Napravljena čokolada koja se ne topi u rukama

/

Belgijski istraživač Frederic Depypere otkrio je način da spriječi čokoladu da se topi u rukama dok je jedete, te da održi svoju slasnu teksturu.

Ova čokolada u čvrstom stanju ostaje do 38 stepeni celzija, što je zapravo četiri stepena više nego što je slučaj kod običnih čokolada.

Inspiraciju za ovaj patent, Depypere je dobio nakon što su se njegove čokolade, koje je donio na svjetsku izložbu u Šangaju, po dolasku potpuno istopile.

Istraživač ove čokolade planira plasirati u zemljama kao što su Kina ili Indija.

Nova čokolada bi, pretpostavja se, u potpunosti mogla promijentii tržište u Aziji, Latinskoj Americi i Bliskom Istoku, piše Bloomberg Business, a istraživači firme Euromonitor predviđaju kako će se prodaja čokolade u ovim područjima do 2019. godine udvostručiti.

spot_img

Povezani postovi

Lepa Brena nakon pet godina objavila novu pjesmu: Filip Živojinović napisao “Dobra sam ti bila”

Lepa Brena je nakon pet godina objavila novu pjesmu...

Džejla Ramović na nastupu umalo ostala bez zuba: “Taj bol ne mogu da opišem…”

Džejla Ramović na jednom nastupu je doživjela nezgodu, te...

Lepa Brena jecala na koncertu u Tuzli nakon pjesme “Ja nemam drugi dom”: Bila je posebno emotivna

Regionalna muzička zvijezda Lepa Brena sinoć je održala koncert...

ONA SE NAJVIŠE PUTA RAZVODILA NA ESTRADI Nećete vjerovati koliko brakova pjevačica ima iza sebe

Čuvena pjevačica Maja Odžaklijevska se mnogo puta udavala i...