PRIJE NEGO ŠTO SE UBILA NAPISALA OPROŠTAJNO PISMO: Lijepa inspektorka napisala da…

/

Šta je u oproštajnom pismu napisala Anica Mitić (32), inspektorka niške policije: U dijelu poruke koji se odnosi na posao, optužila dvojicu nadređenih, Jovanovića i Anđelkovića.

Svaki dan sam bila šikanirana od “velikog šefa“ Dejana Jovanovića, trpjela uvrede – napisala je u oproštajnom pismu Anica Mitić (32) iz Doljevca, inspektorka Odjeljenja za suzbijanje narkomanije Policijske uprave u Nišu, koja je prošle srijede podigla ruku na sebe.


“Novosti“ su imale uvid u deo oproštajne poruke koji se odnosi samo na posao, dok je ostatak pisma porodica predočila samo nadležnim istražnim organima.

U pismu, koje je predato Višem tužilaštvu u Nišu, nesrećna inspektorka je napisala i da je Jovanović nazivao raznim pogrdnim imenima, govorio sve najgore o njoj, “naravno, kada nisam tu, meni iza leđa“.

“Valjda se ugledao na svog vođu Dejana Anđelkovića (načelnika Odjeljenja kriminalističke policije, prim. aut.), čovjeka bez imalo savjesti i morala“, navela je Anica u posljednjoj poruci prije samoubistva. “Liječio je svoje komplekse na nama, vrijeđao nas, ponižavao, šikanirao. Ni mene nije zaobišao, ali lakše je bilo da trpim sve to nego da budem njegov poltron, kao neki. Mobing koji je on vršio nad nama je neviđen.“

Jedna od najboljih policijskih službenika PU Niš napisala je i da se su se zbog Dejana Anđelkovića ljudi razbolijevali, odlazili na bolovanje, jer nisu mogli da podnesu torturu!

“Bez imalo sumnje, mogu da kažem da je on najbeskrupulozniji, najnemoralniji i najbezobrazniji čovjek koga sam ikada upoznala“, napisala je sada pokojna inspektorka. “Čovjek bez savjesti, morala, obraza, koji pritom nije imao pojma kako se radi posao. Isto kao i Dejan Jovanović! Ali fotelja i vlast su najbitniji, zar ne?“

U oproštajnom pismu koje je ostavila, Anica se obratila svojoj porodici, a dio koji ukazuje na posao napisala je sa naznakom “problemi na poslu“.

Inače, porodica Anice Mitić javno se obratila načelniku niške policije Srđanu Grekuloviću, konstatacijom da ih je duboko potresla njegova izjava iznijeta na račun njihove kćerke i sestre.

– Kaljati ime koleginice, bez ikakvih konkretnih dokaza, nečasno je i nepošteno i vrijeđa sjećanje na nju i produbljuje bol porodice – navode najbliži inspektorke niške policije. – Umjesto da ćutite, ako već nemate ništa pametno da kažete, vi i saradnici blatite ne samo Anicu već i sve ostale policajce, koji služe ovom društvu časno i pošteno. Isto tako, zapitajte se kakve to saradnike imate, ako su oni zarad spasa sopstvenih pozicija spremni na beskrupulozne laži.

– Zbog iznijetih neistina na račun naše Anice – navodi porodica – pozivamo vas da podnesete ostavku na mjesto načelnika PU i pomoćnika direktora policije iz moralnih razloga.

– Isto tako zahtijevamo od nadležnih organa da preduzmu sve mere protiv odgovornih, kako Aničina smrt ne bi bila uzaludna i kako još neka porodica ne bi doživjela isto što i mi – poručuju majka Malina, otac Dragan i sestra Jelena.


Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Stižu nova pravila u turizmu u Hrvatskoj: Usluga u kojoj omjer cijene i kvaliteta nije u balansu loša je poruka

Vlada Hrvatske snažno pridonosi razvoju održivog turizma te od...

Vojni rok obavezan u Hrvatskoj od 2025, evo koliko će trajati

Potpredsjednik Vlade Hrvatske i ministar odbrane Ivan Anušić izjavio...

Zemljotres jačine 4,6 po Richteru pogodio Zagreb i okolinu

Podrhtavanje tla ovog jutra zabilježeno je u susjednoj Hrvatskoj,...

Novi požar kod Makarske: Gori u Tučepima, gosti napuštaju hotele

Vatra je izbila nešto poslije 20 sati i zahvatila...