Doboj Jug: Realizacija projekta putne infrastrukture u vrijednosti 205 hiljada KM

/

Danas je u prostorijama općine Doboj Jug upriličeno svečano potpisivanje Ugovora o realizaciji putne infrastrukture u poslovnoj zoni ove općine.

Ugovor su potpisale ispred općine Doboj Jug načelnica Jasminka Begić i direktorica kompanije Doboj-putevi d.d. Doboj Jug.

O samom projektu ovog dijela putne infrastrukture načelnica Jasminka Begić je rekla:

“Ja sam veoma često u obraćanju za medije naglašavala da će općina Doboj Jug biti jedno veliko gradilište, što doista i jeste. Ovih dana se zatvaraju neki projekti koji su počeli još u prošloj godini, a danas evo imamo potpisivanje i otvaranje jednog novog projekta, radi se o industrijskoj zoni. Ovaj projekat je finansiran od strane Federalnog ministarstva obrta, poduzetništva i razvoja. Ugovor za finansiranje ovog Ugovora je potpisan još 2013.godine, ali zbog 2014.godine, kada nas je zadesila prirodna nepogoda odnosno poplava, taj
projekat se nije mogao realizovati, i evo sad smo došli u situaciju da možemo krenuti u realizaciju ovog projekta. Na tenderu koji je bio raspisan firma Doboj-putevi d.d. Doboj Jug je imala najbolju ponudu. Oni su izabrani kao najpovoljniji ponuđač na tenderu i danas smo upriličili potpisivanje ovog Ugovora. Samim tim ovu firmu uvodimo u realizaciju pokretanja tog projekta. Projekat bi trebao biti završen u roku od 30 dana. Vrijednost kompletnog projekta poslovne zone u kojoj će se raditi uglavnom putnička infrastruktura je 205 hiljada KM. U ovom dijelu projekta, dio koji će raditi kompanija Doboj-putevi d.d. Doboj Jug,
vrijednost izgradnje putne infrastrukture je oko 92 hiljade KM. Dionica koja će se raditi jeste od raskrsnice kod firme Doboj-putevi, do poslovnog kruga firme Goriciana. Drugi dio puta će se raditi prema bivšem, sjedištu Radio ZOS-a. Dio sredstava odnosno 105 hiljada KM za ovaj projekat je obezbjedila općina Doboj Jug“.

Po svemu sudeći ranije najave kako će općina Doboj Jug postati veliko gradilište počinju dobijati svoj temelj izgradnjom prije svega dobre putne infrastrukture, što će omogućiti brži i bolji razvoj ove općine.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

BOLAN IMA SAMO JEDNU ŽELJU, A ZDRAV IH IMA 1001! – PRIČA ONKOLOŠKOG PACIJENTA IZ TEŠNJA

Poštovana gospodo na vlasti, znam da vam u ovoj...

Asima Halilović: Trenerica, sutkinja, ali i uspješna studentica – kako spojiti streljaštvo i mašinstvo

Asima Halilović, mlada i uspješna sportistkinja iz Tešnja, može...

Brza reakcija spriječila širenje požara na Vukovu!

Profesionalna vatrogasna jedinica (PVJ) intervenisala je 17. septembra 2024....

MADI stipendira studente Veterinarskog fakulteta, Mašinskog fakulteta i Elektrotehničkog fakulteta

„MADI“ d.o.o. Tešanj raspisuje konkurs za dodjelu stipendija za...