AKAZ prihvatio Izvještaj o indikatorima izvedbe JZU Dom zdravlja Tešanj

/

Agencija za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu FBiH (AKAZ) je u skladu sa članom 22. Zakona o sistemu poboljšanja kvalitete, sigurnosti i o akreditaciji u zdravstvu, razvila set indikatora za domove zdravlja koji sadrži 38 obaveznih i 8 elektivnih indikatora.

U 2014.godini, set indikatora je dobio saglasnost Ministarstva zdravstva FBiH, što znači da  je praćenje ovih indikatora postala obaveza svih domova zdravlja u FBiH.

Početkom godine, koordinacioni tim JZU Dom zdravlja Tešanj je sačinio 3 izvještaja za 2014.godinu i proslijedio Agenciji na razmatranje. Nakon stručnog razmatranja, konstatovano je da je ustanova kompletirala neophodne izvještaje, te da su zadovoljeni svi uslovi i procedure.

Tim za praćenje i poboljšanje kvalitete JZU Dom zdravlja Tešanj, nastavlja raditi na izvedbi i prikupljanju  indikatora za tekuću godinu, te će uz pomoć i podršku AKAZ-a kontinuirano raditi na uspostavljanju sistema sigurnosti i kvalitete zdravstvenih usluga na području lokalne zajednice. 

Izvor


Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Direktor Mann+Hummel: Svake godine rastemo, pokazujemo da se u BiH može uspjeti

Kompanija Mann+Hummel BA iz Tešnja, koja slovi za jednu...

Hoće li Trojka sa strankom „Naprijed“ u Tešnju predstaviti zajedničkog kandidata za Načelnika?

Pripreme za lokalne izbore, zakazane za oktobar 2024. godine,...

U posljednja 24 sata Tešanj bogatiji za tri bebe

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako su na...

JP RAD Tešanj: Podjela kompostera za selekciju komunalnog organskog otpada

Realizacija projekta besplatna dodjela 166 kompostera za selekciju komunalnog...