Strava u Brčkom: Djevojčicu od 13 godina drogirali, pa je seksualno iskorištavali!

/

Policija Brčko distrikta jutros je pokrenula akciju kodnog naziva “Palermo 2”, usmjerenu protiv dviju osobe za koja postoje osnovi sumnje da su počinili više teških kaznenih djela.

– Policijski službenici su akciju usmjerili u pravcu dvije osobe, Cvijetinom I.(19) i Mirkom B.(25), za koja postoje osnovi sumnje da su počinili više kaznenih djela. Riječ je o kaznenim djelima “spolni odnos sa djetetom”, “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, te “omogućavanje uživanja droga “- kazao je u izjavi za Fenu glasnogovornik brčanske Policije Halid Emkić.

 Dodao je kako su tijekom pretresa pronašli 150 komada tableta (opijata) koje su ove osobe davale, a potom i seksualno iskorištavala maloljetnicu.

 – Do sada se zna da su na takav način iskoristili maloljetnu djevojčicu od 13,5 godina, a postoje indicije da je najvjerovatnije na isti način iskorištena još jedna djevojčica, no konkretne informacije će biti poznate nakon provedene istrage –  istaknuo je Emkić

 – Policija će za osumnjičenim raspisati tjeralice pošto isti nisu dostupni pravosudnim organima – dodao je Emkić.(FENA/dg)

Povezani postovi

U zgradi Predsjedništva BiH preminuo uposlenik obezbjeđenja

U zgradi Predsjedništva BiH jutros je preminuo radnik osiguranja...

Nesreća u tunelu Karaula: Jedna osoba povrijeđena, saobraćaj obustavljen

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u tunelu Karaula,...

Tešanj: Fizički napali policijske službenike prilikom pregleda auta

Prema infpormacijama koje je potvrdio MUP ZDK, tokom vikenda...

Pronađeno ugljenisano tijelo i dokazi koji ukazuju na nasilnu smrt

U bijeljinskom selu Velika Obarska pronađeno je ugljenisano tijelo...