Ako ste u posljednjih 12 godina kupili Red Bull, duguju vam novac! Evo zašto…

/

Ukoliko sud prihvati predloženu nagodbu, kompanija će morati da isplati 6.5 miliona dolara u poseban fond u roku od sedmicu dana.


Kompanija Red Bull složila se da plati 13 miliona dolara odštete na osnovu grupne tužbe u SAD zbog toga što je se njen slogan “Red Bull daje ti krila” pokazao kao neistinit, prenose strani mediji.

Red Bull je u svojim reklamama tvrdio da ovaj energetski napitak može da poboljša koncentraciju i brzinu reakcije, ali u tužbi se navodi da su ove tvrdnje lažne i da nemaju naučnu potporu.

I dok tužba nije otkrila da li su osobe koje su tužile kompaniju bile razočarane zbog toga što im nisu izrasla krila, u njoj stoji da se Red Bull u velikoj mjeri oslanja na termine kao što su “krila“ i “poboljšanje“ kako bi korisnicima dao utisak da im napitak pruža određeno fizičko ili psihičko poboljšanje, piše Kurir.

Ukoliko sud prihvati predloženu nagodbu, kompanija će morati da isplati 6.5 miliona dolara u poseban fond u roku od sedmicu dana.

Red Bull će takođe morati da razočaranim mušterijama, koji su kupili ovo energetsko piće u periodu od 1. januara 2002. pa do 3. oktobra 2014, dostavi ček na 10 dolara, ili kupon za kupovinju njegovih proizvoda u vrijednosti od 15 dolara.

Potrebno je, kako navode na sajtu BuzzFeed, popuniti formular do 2. marta 2015. godine. Kako navode, nije potreban dokaz o kupovini Red Bulla.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Oluja Boris u Europi: Zašto je postala katastrofa epskih razmjera?

Oluja Boris već je donijela ekstremne količine kiše širom...

Sve teža situacija sa poplavama u Europi: Proglašeno stanje prirodne katastrofe u Poljskoj

Gradonačelnik Lądek-Zdrója Tomasz Nowicki je već u subotu, 14....

Kako će se od novembra ulaziti u EU: Uzimanje otisaka i fotografiranje lica

Pregled pasoša, uzimanje otisaka najmanje četiri prsta i fotografiranje,...

Izbio veliki požar u Sutomoru

Vatrena stihija koja se pola sata nakon ponoći razbuktala...