Održana 4. sjednica Savjeta za lokalni ekonomski razvoj općine Tešanj

/

Tešanj, 24. august – U subotu, 22. augusta održana je četvrta sjednica Savjeta za lokalni ekonomski razvoj općine Tešanj (SLER). Savjet za lokalni ekonomski razvoj je radno tijelo sastavljeno od predstavnika privatnog i javnog sektora, koji zajednički analiziraju teme iz lokalnog ekonomskog razvoja i kroz dijalog pronalaze prilike za dalji razvoj i napredak.

Na sjednici je razmatrano sedam tačaka dnevnog reda, među kojima su: Plan aktivnosti na izradi plana zapošljavanja. Tokom sastanka Savjet za lokalni ekonomski razvoj je informisan i o upisu učenika u srednje škole za školsku 2015/2016. godinu, kao i o realizaciji Sajma privrede Biznis 2015. Na današnjoj sjednici predstavljena je i Analiza stanja i potreba za dodatnim usavršavanjem radne snage u općinama Tešanj, Usora, Teslić, Doboj Jug i Žepče i Informacija o prostorno-planskim dokumentima općine Tešanj.

Kao i na prethodnim sjednicama, članovi su informisani o statusu implementacije inicijativa sa prethodnih sjednica, a predložene su i dvije nove inicijative. Naredna sjednica Savjeta za lokalni ekonomski razvoj općine Tešanj je dogovorena za oktobar 2015. godine.


Izvor



Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Poboljšanje infrastrukture u Poslovnoj zoni Mravići

U proteklom periodu, u Poslovnoj zoni Mravići realizirane su...

Apel za dobrovoljne davaoce krvi: u Tešnju Hitno potrebna krvna grupa A+

Crveni križ Tešanj upućuje hitan apel za dobrovoljne davaoce...

BOLAN IMA SAMO JEDNU ŽELJU, A ZDRAV IH IMA 1001! – PRIČA ONKOLOŠKOG PACIJENTA IZ TEŠNJA

Poštovana gospodo na vlasti, znam da vam u ovoj...

Asima Halilović: Trenerica, sutkinja, ali i uspješna studentica – kako spojiti streljaštvo i mašinstvo

Asima Halilović, mlada i uspješna sportistkinja iz Tešnja, može...