14 godina od napada 11.septembra u SAD-u

/

Danas se navršava 14 godina od terorističkih napada koji su se dogodili u SAD-u 11. septembra 2001. godine u kojima je poginulo skoro 3.000 nevinih ljudi. Britanski Telegraph je objavio 30 fotografija zbog kojih ogromnu tragediju ne treba zaboraviti.

Pripadnici terorističke organizacije Al Kaida su oteli četiri putnička aviona od kojih su dva udarila u tornjeve Svjetskog trgovačkog centra u New Yorku. Treći je udario u Pentagon u Washingtonu, dok je četvrti pao na livadu u Pennsylvaniji nakon što su se hrabri putnici suprotstavili teroristima.


Amerikanci se danas prisjećaju žrtava, a britanski Telegraph je objavio 30 fotografija snimljenih 11. septembra 2001. godine, kojima im je odao počast. 


Fotografije prikazuju potresne prizore, od trenutka kad su avioni udarili u tornjeve, preko panike na ulicama i povrijeđenih ljudi, pa do emotivnih trenutaka i potrage za preživjelima. Riječi su zaista suvišne.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Oluja Boris u Europi: Zašto je postala katastrofa epskih razmjera?

Oluja Boris već je donijela ekstremne količine kiše širom...

Sve teža situacija sa poplavama u Europi: Proglašeno stanje prirodne katastrofe u Poljskoj

Gradonačelnik Lądek-Zdrója Tomasz Nowicki je već u subotu, 14....

Kako će se od novembra ulaziti u EU: Uzimanje otisaka i fotografiranje lica

Pregled pasoša, uzimanje otisaka najmanje četiri prsta i fotografiranje,...

Izbio veliki požar u Sutomoru

Vatrena stihija koja se pola sata nakon ponoći razbuktala...