Gori džamija u Londonu, jedna od najvećih u Evropi

/

U Baitul Futuh džamiji u Londonu,  jednoj od najvećih džamija u Evropi, izbio je požar sa kojim se bori 70 vatrogasaca. Iz Vatrogasne službe Londona saopćeno je da je zapaljeno oko 50 posto poda džamije, a jedan muškarac je odvezen u bolnicu nakon što je inhalirao dim. Požar je izbio oko 13 sati po našem vremenu.



redsjednik mjesne zajednice Merton Stephen Alambritis kazao je da je požar, najvjerovatnije, uzrokovan indicentom prilikom kuhanja, te da ne vjeruje da se radi o napadu. Ipak, uzrok požara bit će otkriven istragom.  Izgradnja Baitul Futuh džamije završena je 2003. godine, a ukupni troškovi, uključujući i cijenu okolnih zgrada, iznosili su preko 20 miliona eura.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Oluja Boris u Europi: Zašto je postala katastrofa epskih razmjera?

Oluja Boris već je donijela ekstremne količine kiše širom...

Sve teža situacija sa poplavama u Europi: Proglašeno stanje prirodne katastrofe u Poljskoj

Gradonačelnik Lądek-Zdrója Tomasz Nowicki je već u subotu, 14....

Kako će se od novembra ulaziti u EU: Uzimanje otisaka i fotografiranje lica

Pregled pasoša, uzimanje otisaka najmanje četiri prsta i fotografiranje,...

Izbio veliki požar u Sutomoru

Vatrena stihija koja se pola sata nakon ponoći razbuktala...